ONI SE ZAISTA SLUŠAJU: Objavljeno tko su najprodavaniji hrvatski izvođači, neka imena će vas iznenaditi!

Foto: Božidar Vukičević, Tomislav Krišto/CROPIX

Nakon što je Petar Grašo primio prvo izdanje nagrade Cesarica Bestseller, kao domaći izvođač s najviše prodanih ulaznica u prošloj godini, HDS ZAMP objavio je top-listu od petnaest najprodavanijih.

Lista je posebno relevantna kad se zna da živimo u vremenu u kojem se digitalne brojke na YouTubeu i Instagramu ‘pumpaju’. Osim toga, svi u novom dobu imaju i ‘fanove’, makar ne bili u mogućnosti napuniti omanji kafić.

Grupa Dalmatino je na drugom mjestu, treći je Parni valjak, a četvrta Jelena Rozga. Na petom mjestu najprodavanijih je Doris Dragović, a slijede je Hladno pivo, Massimo i 2Cellos. Deveti je Thompson, deseti Željko Bebek, a Tomislav Bralić i klapa Intrade su na jedanaestom mjestu. Dvanaesti je Matija Cvek, a slijede ga grupa Silente, Severina te Urban & 4.

Foto: HDS ZAMP

Što se tiče regionalnih glazbenika koji su u Hrvatskoj prodali najviše ulaznica u 2022. godini, prvi je Saša Matić, a slijede ga Dino Merlin, Halid Bešlić, Zdravko Čolić i Željko Joksimović.

Foto: HDS ZAMP

Objavljena je lista i najposjećenijih glazbenih festivala u Hrvatskoj. Prvi je, očekivano, Ultra Europe u Splitu, a slijedi ga umaški SeaStar. Zagrebački INmusic festival je na trećem mjestu, a slijede ga Adria Summer u Puli te Fusion Festival u Splitu.


Komentari