NAJBOLJI KVIZAŠI U ZAGREBU! Ekipa lovca pobijedila na prvom zagrebačkom kviz prvenstvu

Foto: Hrvatski kviz savez

Pivana je bila domaćin jedinstvenog kvizaškog natjecanja koje organizira Hrvatski kviz savez.

Koncept je bio sljedeći: ugostiteljski objekti preporučili su top ekipe s njihovih kvizova, tako da je ovo bio svojevrsni „the best of the best“.

Kup nosi ime po Miloradu Rukavini, veteranu kvizaške scene Zagreba. Ovo je ujedno bilo i prvo Prvenstvo grada Zagreba ovakvog tipa, natjecalo se 18 ekipa po četiri člana, a među natjecateljima je, uz prekaljene kvizaše, bilo je poznatih lica kao što su Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa.

Pobjedu je odnijela ekipa Kviz petkom (ugostiteljski objekt Tik Tak) predvođena lovcem Krešom, na drugom mjestu bili su Filmski kviz u VIB-u (Vintage Industrial Bar), a treće su podijelile ekipe Dkvizd (Caffe bar D) i Animatori sivih stanica (Mrav).

Foto: Hrvatski kviz savez

„Do sada smo mogli uspoređivati snagu pojedinih igrača ili timova, no ova ideja je sjajna jer se na taj način mogu uspoređivati i baze u kojima su pojedini kvizaši poniknuli. Isto je tako primjereno da se oda počast Miloradu Rukavini, čovjeku koji je nastupio na svim kvizovima koje je organizirala Televizija Zagreb i Hrvatska televizija, a bio je redovan i na mnogo zagrebačkih pub kvizova.

Čast nam je što smo upravo mi, kao ekipa možda i najstarijeg zagrebačkog aktivnog pub kviza, osvojili premijerno izdanje Mikijevog Memorijala“, izjavio je Krešimir Sučević Međeral iz pobjedničke ekipe.


Kviz je održan u formi pub kviza od 42 pitanja općeg znanja.

Pobjednici su osvojili prijelazni unikatni trofej dizajnera Dariana Bakliže. Za nagrade se pobrinuo Staropramen pa su prve tri ekipe osvojile vrijedne nagrade.

„Uvijek nam je drago organizirati novo natjecanje kojim promoviramo i potičemo kulturu kvizova, a ujedno smo povezali zagrebačku kvizašku scenu“, poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza. „Osim toga, želimo čestitati pobjednicima i zahvaliti Staropramenu na podršci i nagradama“.

Hrvatski kviz savez nastavlja s redovnim inicijativama s ciljem širenja i dijeljenja znanja te povezivanja kvizaša.


Komentari