JE LI OVO ISTA OSOBA?! Milanović ga uspoređuje s popom Đujićem, a evo kako je izgledao dok je još glumio u spotu

Foto: kolaž/ Goran Ferbezar/Miroslav Lelas/PIXSELL

Mario Banožić (43), ministar obrane u drugoj vladi Andreja Plenkovića od 2020., izazvao je ponovno veliku pažnju javnosti, ovoga puta nakon izjave da su u bespilotnoj letjelici koja je u noći na petak pala u Zagrebu pronađeni fragmenti aviobombe.

Banožić je rekao da se zbog mogućnosti da letjelica sadrži eksploziv moralo pristupiti vrlo pažljivom vađenju letjelice. Umirovljeni brigadir Ivan Selak, legendarni pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva oštro je kritizirao za N1 izjavu ministra obrane.

“Pokušat ću objasniti. Siguran sam da nisu pronađeni, skoro sam siguran da nisu pronađene aviobombe. Dakle, fragmenti aviobombe, ne vjerujem da postoje. Da budem jasan, ja ne vidim koja bi to budala stavila u ovu letjelicu bombu. Ukoliko, da razjasnimo, iz ove letjelice izvadite opremu za izviđanje, detekciju, ometanje, za bilo što, umjesto nje vi možete staviti toliko tešku količinu eksploziva. A da bi neki kreten sad tu stavljao avijacijsku bombu”, objasnio je Selak pa se još jednom osvrnuo na izjavu Banožića.

”Na svu sreću, jučer ga je demantirao premijer i rekao da je to izrazita prijetnja. Svaka čast! A danas, teći dan nakon pada, ministar govori da je unutra bila, čak i fragmenti, aviobombe. Dakle, prije 36 sati si rekao da to nije prijetnja, jučer je tvoj šef rekao da je prijetnja. I danas… Jel’ rekao da je bila ili da nije? Pa daj čovječe, ustabili se, radi taj posao ili, ne želim sad glumiti ono što govori predsjednik Milanović”, poručio je Selak.

Milanović prozvao Banožića da ‘lupeta po Ustavu’

Podsjetimo, napadi na Banožića traju već dulje vrijeme, a sada se samo nastavljaju – krajem 2021. Zoran Milanović poručio je da ministar obrane Mario Banožić lupeta o Ustavu, te da nema pojma o zakonima. Banožić se nakon toga oglasio novinarima u Muenchenu da na uvrede predsjednika Zorana Milanovića više ne želi odgovarati, podsjetivši na rezultate svog rada u MORH-u, nabavci borbenih oklopnih vozila, vojnih zrakoplova, unaprjeđenje sustava obrane.

Danas predsjednik Republike upitan je radi li se o aviobombi povodom zadnjeg događaja, a on je odgovorio novinarima da to pitaju Banožića, usporedivši ga s popom Đujićem.


“Takvih eksperata koje sam vidio zadnjih dana, to je nadmašilo hrvatske resurse. Javnost je mirna i sigurna i to je sve što trebate znati. Ne možemo o tome govoriti, a posebno ne ja koji nisam eksperti. Pitajte one koji su o tome govorili. M ministru obrane neću govoriti, to je premijerov problem. I hrvatski. Pitajte o bombi one koji o tome pričaju na televiziju i imaju bradu kao pop Đujić ili Nikola Kalebić, vidio sam puno takvih na televiziji”, rekao je Milanović.

Ministar sam sebi dodijelio stan od 92 četvorna metra

Podsjetimo, Banožić je novinske stupce punio i početkom ožujka kada je povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je  postupak protiv njega zbog državnog stana od 92 četvorna metra koji je ministar dodijelio sam sebi još dok je bio na čelu Ministarstva državne imovine.

Adekvatan prostor pronađen je u Gundulićevoj ulici, no odluku da se ti stanovi mogu dodijeliti dužnosnicima trebalo je donijeti povjerenstvo koje je za to zaduženo. Umjesto njega, to je za tri stana učinio Banožić. Istoga dana jedan od tih stanova dodijelio je sebi, što Zakon o sprječavanju sukoba interesa izričito zabranjuje. Povjerenstvo će u postupku utvrditi je li ministar zloporabio posebna prava  kao državni dužnosnik.

Glumio vojnika u vinkovačkoj verziji spota za poznati hit ‘Happy’

Vjerovali ili ne, ministar Banožić kao da je predvidio svoju budućnost te funkciju u Vladi. 2013. godine pojavio se u spotu ”Happy” u ulozi vojnika koji podiže hrvatsku zastavu. Naime, tada nije bio ministar već pročelnik za kulturu i turizam u Vinkovcima, a popularni hit ”Happy” nakon originalne objave dobio je stotine verzija spotova koje su radili obožavatelji Pharrella Williamsa.

Foto: Screenshot

U nastavku možete pogledati video spot, i Banožićevo nekadašnje izdanje. Glatko obrijan, zaokruženiji, ćelav… Izgleda kao potpuno druga osoba.

Među starijim fotografijama pronašli smo i fotografiju na kojoj pozira u rozoj košulji te izgleda neprepoznatljivo. Ova fotografija svjedoči o njegovoj nadrealnoj transformaciji do današnjeg imidža.

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL


Komentari