Hrvatska na sve manje šansi za osvajanjem Eurosonga: Kladioničari imaju novog miljenika

Baby Lasagna (Foto: Ivana Grgic / CROPIX)

Švicarac Nemo se munjevito penje na eurovizijskim kladionicama i kroz svega nekoliko dana, uvelike je povećao prednost u odnosu na našeg predstavnika, drugoplasiranog Baby Lasagnu.

Naime, naš je predstavnik tjednima bio favorit na kladionicama za Eurosong, međutim prije dva dana “”vode su se uzburkale” kada je vodstvo preuzeo švicarski predstavnik Nemo. I otada, polako ali sigurno, rastu mu šanse za pobjedu.

Naime, pjesma “The Code”, koja trenutno drži prvo mjesto na kladionicama, sada ima čak 20 posto šanse za pobjedu, što predstavlja veliko povećanje u odnosu na ponedjeljak, kada su te šanse bile na 17 posto..

S druge strane, drugoplasirani je Baby Lasagna, kojemu su šanse za pobjedu u tih dva dana na kladionici pale sa 17 posto na 16 posto. Trećeplasirana na kladionicama je Talijanka Angelina Mango s 12 posto šansi za pobjedu.

Foto: Eurovisionworld

Pjesma “Rim Tim Tagi Dim” našeg izvođača Baby Lasagne ima nevjerojatnih 3.5 milijuna pregleda na službenom Youtube kanalu Eurosonga, ali za “vrat mu diše” pjesma “The Code” švicarskog izvođača Nema, koja je u mjesec dana sakupila impresivnih 2.2 milijuna pregleda i danas je favorit na kladionicama. Nemo je iskreno progovorio o pjesmi.


“The Code govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba”, kazao je Nemo. Istaknuo je i kako Eurosong vidi kao priliku za promicanje raznolikosti i inkluzije.

“Nevjerojatna je čast moći predstavljati Švicarsku na Eurosongu. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao queer osobi vrlo važno zauzeti se za cijelu LGBTQIA+ zajednicu”, rekao je Nemo.

Baby Lasagna se u videu ispričao zbog ‘pogreške’: ‘Uvrijedio sam mnoge Balkance, žao mi je’


Komentari