Glazbenik Jurica Martinić (40) iznenada preminuo, prijatelji u suzama: Zastaju riječi u grlu, više ništa neće biti isto

Foto: Facebook

Glazbenik Jurica Martinić iznenada je preminuo u 40. godini, a tužna vijest potvrđena je na službenoj Facebook stranici Gradske glazbe Zvonimir Solin. Martinić je dugo bio njihov član.

“Ovo je trenutak u kojem zastaju riječi u grlu i zvuci u našim instrumentima, ostaju suze jer smo izgubili dragog prijatelja i člana naše Glazbe Juricu Martinića koji nas je iznenada i prerano napustio 7. siječnja 2022. Veličina jednog vremena ne mjeri se brojem otkinutih listova na kalendaru nego onim što je i kako je u tom vremenu učinjeno. Jurinih velikih 16 godina koje je darovao našoj Glazbi ostavljaju duboki trag u njenoj stoljetnoj povijesti jer je on u svojem vremenu učinio najviše što je mogao – dao je cijelog sebe, do posljednjeg tona, do posljednjeg daha… Bez njega više ništa neće biti isto, ni koncerti, ni probe, ni putovanja ni fešte… ali ostaju neizbrisive uspomene na jednog dobrog, dragog, optimističnog i uvijek nasmijanog prijatelja koji će na neki drugačiji način i dalje biti prisutan u svakoj našoj odsviranoj noti i ispričanoj priči iz glazbarskog života. Iza Jurice ostaje ogromna praznina, ali i ponos što je bio i ostaje dio nas. Dragi naš prijatelju, počivaj u miru Božjem”, poručili su ispod emotivne objave.

”Zastaju riječi u grlu, više ništa neće biti isto”, samo je jedan u nizu komentara kao i izraza sućuti obitelji i prijateljima.

Puhački orkestar Brassčuta iz Pučišća uputio je emotivne riječi i poželio vječni spokoj mladom preminulom glazbeniku na Facebooku.

”Jure je čovjek koji je živio svoj Brač. Tko će ublažiti bol majci, ocu i sestri? Tko će stišati taktove tuge voljenoj supruzi i njegovoj djevojčici? Tko će utješiti škoj, Split i okolicu? Nitko. Ništa. Nikad. Ali i škoj i kopno prepuni su njegovih tragova. Slijedit ćemo ih i u svaki od njih zapisati sjećanja. I to Vrijeme. Vrijeme koje liječi. Ma, ne liječi ništa, samo udahne snagu, vrati život i tugu zamijeni ponosom. Tugujte, Pučišća, izgubili smo dobroga čovjeka… Najdublja sućut cijeloj obitelji. I poruka djevojčici: ‘Tvoj tata svira s anđelima najljepše melodije koje će ti uvijek biti u srcu”.



Komentari