(FOTO) Maskirajte se i besplatno razgledajte postav najveće makete željeznice jugoistočne Europe u Zagrebu

Karnevalski sadržaji na Backo Mini Expressu.

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4, na pokladni utorak, 28. veljače 2017. svim maskiranim posjetiteljima – malim i velikim ljubiteljima željeznice, poklanja besplatan posjet i razgled sadržaja.

>>> NAŠA JEDINSTVENA ATRAKCIJA: Male vlakove dolaze vidjeti svi, od Čilea do Novog Zelanda (FOTO)

BACKO (37) (Large)

U vremenu karnevala, maškaranja, zabave i radosti, Backo Mini Express želi biti dio zabave, a koji svi posjetitelji, odvaže li se na posjet pod maskama, mogu iskusiti sasvim besplatno.
Ujedno svi djelatnici makete bit će na pokladni utorak također maskirani, kako bi uveličali karnevalske sadržaje na Backo Mini Expressu.

„Od početaka ove godine radimo svakog dana od 10 do 18 sati, kako radnim danima tako i vikendima. U želji razveselili naše najmlađe posjetitelje, uvijek imam neke prigodne sadržaje i zabavu na našoj maketi. Ovog pokladnog utorka to će biti besplatan ulaz za sve, koji nas posjete pod maskom – dakle, dovoljno je da nam dođu kauboji, indijanci, klaunovi, princeze… a na nama je da ih počastimo besplatnim razgledavanjem naših sadržaja“, najavio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik najveće makete željeznice jugoistočne Europe.


BACKO (232) (Large)

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Backo Mini Express plod je petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, te je 85 posto hrvatski proizvod. Po najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, u Gundulićevoj ulici br. 4, u Zagrebu, na 100 četvornih metar prometuje više od 100 vlakova osam sati svakog dana. Za prometovanje vlakova izgrađeno je 1.050 metara tračnica, dio kojih je ukopano u pod deset centimetara, a dio kojih se nalazi i na visini od tri metra.[/box]

BACKO (121) (Large)

Svijet željeznice u malom

Jedan od zagrebačkih najtraženijih turističkih sadržaja na više od 100 četvornim metara unutarnjeg izlagačkog prostora sadržava obilje maketarskih minijatura uronjenih u svijet željeznice u malom.

Tu je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Uz veliko skijalište, na maketi je postavljena i replika klizališta na Tomislavovu trgu, Glavni zagrebački kolodvor, s putnicima, vlakovima, tramvajima i automobilima kao preslika zagrebačke stvarnosti u našem umanjenom maketarskom svijetu.

Svi posjetitelji, napose i maskirani kojima je osiguran besplatan ulazak na pokladni utorak, mogu i sami voziti vlakove i njima upravljati na posebnoj maketi.


Komentari