Omiljeno TV lice, Tončica Čeljuska, razočarana napadima: ‘Nisam ni u snu to očekivala’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Urednica, novinarka i voditeljica Tončica Čeljuska rado je viđeno lice na HRT-u, i jedna od rijetkih koja kaže da se ne boji da će biti zamijenjena s nekim mlađim. Osim gledatelja, omiljena je i među gostima emisija na toj državnoj televiziji jer prije svake emisije “U svom filmu” s gostima voli popiti kavu.

Ova je 53-godišnja majka dvoje djece nedavno je u javnosti nehotice podigla prašinu zbog svog dekoltea. Čeljuska je rekla što misli o tome, ali i o povijesti tretiranja žena u medijima.

“Nisam ni u snu očekivala da ću dobiti takav publicitet zbog nekoliko centimetara otkrivenog dekoltea. Dokaz da ženski atributi i crna kronika još dugo neće biti skinuti s trona načitanijih vijesti. To je pitanje ljudske psihologije, ali i povijesti tretiranja žene u medijima kao objekta i to je tako”, rekla je.

Dodaje i kako je žena uvijek mjerkana, promatrana, njezine godine i izgled se vrednuju kao na tržnici, bez milosti, dok dečki pune svoje trbuhe, debljaju se, gube kosu, sijede i pri tom ih krase epitetima ‘šarmantan’. “Kad je žena u sličnim gabaritima, onda vrišti naslov ‘Pogledajte njezin celulit’. Kao da je žena kriva jer ima ženske hormone, pa time i celulit”, smatra Tončica.

“Sve je to vrsta torture na koju smo i mi žene pristale, pa tko nam je kriv. No moja briga o mom izgledu mora biti moj izbor, a ne razlog da me se glorificira ili diskvalificira. To je također pravo na izbor. Nosim se s tim, no vidim mlade djevojke koje su još dodatno nesigurne jer im se od najranije dobi poručuje preko fotošopiranih slika da nikad nisu dovoljno mršave ni dovoljno lijepe”, rekla je za 24sata.


Komentari