(VIDEO) Pogledajte kako izgleda proba najpoznatijeg hrvatskog folklornog ansambla Lado

FOTO: Facebook/ Lado

Nemaju mnogi priliku “upasti” na probe naših plesača.

Puno odricanja i puno želje, volje i truda uloženo je u nastupe ansambla Lado. Ako vas je ikad zanimalo kako izgledaju njihove probe sada to imate priliku vidjeti. Kamere Pixsella ušle su u njihovu dvoranu i u 360 stupnjeva snimile njihov “trening”.

Ova ekipa toliko je uigrana da i na probama izgledaju savršeno, baš kao da nastupaju pred tisućama ljudi. Da nisu u odjeći za trening mislili bismo da se radi o nastupu. Njihova isciplina zaista je zavidna, a u to se možete uvjeriti sami. U gornjem lijevom kutu videa vidite bijeli kruv sa četiri strelice, klikom na njih možete vidjeti cijelu dvoranu, iz kojeg god kuta želite.

Inače, Ansambl LADO nije samo plesni ansambl. Naime, uz plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne koncerte, samostalne koncerte održavaju i Ladarice, Vokalisti Ansambla LADO i Orkestar Ansambla LADO.

Ladarice, sastavljene od ženskog dijela Ansambla LADO, svojim zvonkim, specifičnim glasovima najčešće izvode pjesme kontinentalnog dijela Hrvatske.

Vokalistima Ansambla LADO, sastavljenog od muškog dijela Ansambla, osnova je glazbnog repertoara crkveno pučko i klapsko pjevanje karakteristično za prostore južne Hrvatske.

Orkestar Ansambla LADO sudjeluje na svim koncertima ansambla – plesnim i vokalno instrumentalnim, bilo kao pratnja pojedinim plesnim i vokalnim izvedbama, bilo svojim samostalnim glazbenim točkama.

 


Komentari