(FOTO) Tko razme ovo? Ovak’ se spominaju purgerska gospoda

Facebook

Za istinske zaljubljenike u pravi purgeraj.

Stari Zagrepčani se još uvijek ovak’ pospominju, dok su mlađi, preuzeli malo toga od njihove kulture i manira, na žalost grada Zagreba. Stari purgerski polako izumire, no nestaje i špreha sa zagrebačkih ulica. Suočeni smo s navalom nekih čudnih “modernih” izraza koji zagrebačkom govoru baš i ne leže. No, neka nova vremena donose nove trendove.

Ipak, još uvijek ima istinskih zaljubljenika u pravi purgeraj, stoga objavljujemo “izvadak iz razgovora” koji je Neven podijelio u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb”.

Neven Duzevic/Zakaj volim Zagreb
Neven Duzevic/Zakaj volim Zagreb

Za one koji možda ne kuže, evo i prijevoda:

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]”Raspitao sam se još u hodniku gdje se što nalazi. Zatim su me odveli u kupaonu da se ovsježim, pa u blagavaonicu da pojedem nešto, na koncu sam u spavaćoj sobi u miru prilegao. Za kućni ogrtač nisam se sjetio pitati.”[/box]

Nas stari purgerski svaki put iznova oduševi. Priznajte, danas je osvježenje čuti “Mladi sused koliko je vur?” ili “Suseda kak’ ste mi kaj?”…  Ne želimo da purgerski potpuno izumre s našim bakama i djedovima, purgerskim milostivama i istinskim gosponima…. Čuvajmo ga.

>>>‘AJMO PURGERI: Jeste li znali što znače ovi izrazi?

>>>STARE REGULE LEPOGA PONAŠANJA: Razmete vi kaj?


Komentari