Zmija se udomaćila ispred zgrade u Dubravi: Građani u panici zvali 112

FOTO: Azil Dumovec/Ilustracija

Stanovnici ulice u zagrebačkoj Dubravi sinoć su uz imali zanimljivu večer. U ulici Poljanice, pred zgradom im je migoljila zmija koja se udobno smjestila na samom ulazu u zgradu. Stanari su se naravno prepali, jer nije ugodno imati i i vidjeti zmiju ispred ulaza. Nisu se mogli dogovoriti što bi s njom.

“Naša je ekipa jučer navečer izišla na teren na poziv Centra 112. Stanari jedne zgrade u V. Poljanicama u Dubravi uočili su zmiju. Dio njih se i preplašio pa se građani međusobno na prvu nisu mogli usuglasiti što učiniti s njom. Mi smo, kao i uvijek u takvim situacijama, dali jasnu preporuku: locirati životinju i ne uznemiravati je. Naša ekipa jako je brzo stigla, uočila zmiju sklupčanu te je hitro prebacila u spremnik za transport”, kazali su iz Dumovca.

“Riječ je o ribarici, neotrovnici dugoj pedesetak centimetara. Sve su zmije u Hrvatskoj strogo zaštićene, pa smo rano jutros zmiju pustili u prirodno stanište, ali na mjesto gdje je udaljena od ljudi i prometnica”, rekli su nam iz Dumovca i dodali: “Želja nam je da građani ako ga imaju, razbiju strah od zmija pa smo društvenim mrežama objavili i kako naš kolega Dado pušta zmiju u prirodu”.

Dado, zadužen za puštanje zmije u prirodu, u videu je upozorio sve koji gledaju da nešto slično ne pokušavaju sami. Pogotovo ako ne prepoznaju o kojoj se vrsti točno radi. Dodao je i kako zmija uopće nije agresivna, te da će samo zbog neugodnog mirisa koji ispušta požaliti što je drži u rukama: “Kao što vidite, ja sam joj prilično drag i pokušava mi se zavući u rukav kako bi se ugrijala”, rekao je Dado prije nego što je zmijica šmugnula svojim putem.

Iz Dumovca su naglasili kako mole građane da se ponašaju odgovorno u kontaktu s divljim životinjama, odnosno da ih ostave na miru ili da u slučaju potrebe zovu Info centar Dumovec na broj 01/2008-354 ili Centar 112.

 


Komentari