Viktor Drago ispričao potresnu priču o zlostavljanom psu koja nas je ostavila u suzama

Facebook/ViktorDrago

Osnivač, umjetnički direktor i producent Cro-a-Portera Viktor Drago na svom je Facebook profilu objavio potresnu priču.

Iako smo već puno puta bili svjedoci raznih priča u kojima su žrtve bile životinje, ova nas je duboko potresla. Prenosimo dirljiv status Viktora Drage u cijelosti.

“Postoji tisuće tužnih priča koje sam čuo ili one u kojima sam pokušao pomoći životinji ili vlasniku, čovjeku, ali ova spada među najtužnije.

Aresov vlasnik utopio se prije 6 godina, kada je Aresu bilo samo godinu dana. Ares se ne sjeća lijepih trenutaka, ne sjeća se šetnji, ne sjeća se izležavanja na krevetu, finih obroka, igre sa svojim psećim niti ljudskim prijateljima. Ne sjeća se ni nestašluka ni uništenih cipela ni ganjanja mačaka, čak ni svađe s drugim psima. Aresu je sve to uskraćeno.

Ares je odlukom osobe koja ga je naslijedila nakon smrti vlasnika, vlasnikove obitelji, tj. njegovog oca, svoj život proveo zaključan ispod stepenica, na mokrom i hladnom betonu. Izgladnjivan, pothlađen, bolestan, proveo je svoje najbolje godine. Njegov život bila je kazna. Kazna zato što postoji, zato što je pas. Zato što je bio ovisan o dobroj volji osobe koja je izgubila voljenog sina, zbog čega mi je žao, ali pitam se jeli ikada imala srce?

Na zamolbe djevojke koja je godinama gledala patnju psa iz susjedstva, molila da ga poklone, da mu daju priliku za bolji život, vlasnik se grubo oglušio. Odrekao ga se ovih dana kada mu je bilo previše platiti liječenje ili eutanaziju i kremaciju ispaćenog psa, čije tijelo nagrizaju tumori i kožne bolesti. Aresov vanjski izgled slika je njegovog dosadašnjeg vlasnika. Slika njegove ljubavi prema preminulom sinu. Kad me kontaktirala osoba, koja ga je izvukla iz tog pakla,očajna jer se našla pred zidom, sa brdom problema, uključio sam se u njegovo zbrinjavanje i liječenje. Pas ima limfom, ogroman tumor mu visi sa usne, upaljene limfne žljezde na vratu, što užasno zaudara, gotovo je slijep, teško se kreće jer su mu mišići skoro atrofirali, što od pothranjenosti, što od nekretanja. Stražnje desno koljeno mu je oštećeno, ali bi operacija za njega bila pre teška, a oporavak previše dug. Aresu veterinari predviđaju još par mjeseci života, no postoje ljudi koji će se potruditi da mu preostalo vrijeme nadoknade sve propušteno, a prvenstveno ljubav i ljudski dodir! On sigurno nikada više neće biti pas koji je mogao biti. Ali bi trebao postati i poruka onima koji tretiraju životinju na ovaj način kakvi ne smiju biti. Razmišljam o tome, kako postupiti u cijeloj priči prema njegovom bivšem vlasniku. Osobi koju ne poznajem. Treba li zažmiriti na ovakvo zlostavljanje?

Jesmo li mi koji preuzimamo brigu o životinjama u ovakvom stanju heroji ili također žrtve njihovih zlostavljača? Rekli su mi, bivši vlasnik je težak čovjek, primitivan, ne nije ni siromašan, ni bez mogućnosti. Daje li mu to za pravo da zlostavlja i nanosi štetu svima oko sebe?

Ares je prošao sve pretrage i trenutno je na kuri antibiotika te se sprema na operaciju odstranjenja tumora, kako bi mu barem hranjenje bilo lakše. Smješten je u stacionaru, ali ne u kavez, već u sobu u kojoj ima mir i topli ležaj. Izuzetno je dobar, miran, pun povjerenja. Ne reagira na druge pse. Jučer sam s njim proveo cijeli dan po raznim čekaonicama u društvu velikog broja pasa. Danas slijedi kupanje, a onda dan po dan, uz veterinarsku skrb, do trenutka kada će biti dovoljno jak i spreman za svoj novi dom.

U koliko želite sudjelovati u troškovima njegovog lječenja, to će biti od velike pomoći. Tražili smo procjenu troška koju uskoro očekujemo. Hranu je za sljedečih 6 mjeseci osigurala Purina, bez trunke razmišljanja, nakon što sam im ispričao Aresovu priču. Donacije se sakupljaju transparentno, sa predočenjima uplata na ime Iva Janeš PBZ IBAN: HR0323400093209147884, sa kojom sam surađivao na sličnom slučaju spašavanja kobile Šarge, te se uvjerio u njenu profesionalnost i veliku spremnost na pomoć i suradnju.

Do sada su već sakupljana neka sredstva, o čemu također postoji zapis te će biti predočena kod plačanja veterinarskog računa.

Hvala”


Komentari