(VIDEO) U slučaju da se panično bojite zmija, NEMOJTE GLEDATI OVAJ VIDEO!

NATGEO/Screenshot

Riječ je o kanadskoj endemskoj vrsti, a poznata je pod nazivom Vrtlarica (Garden snake), potpuno je bezopasna, a s njom se čak i djeca igraju.

Video koji će vas ostaviti bez daha, voljeli vi zmije ili ne. National Geographic snimio je zmijsku jamu u kojoj se na jednome mjestu skupilo se više od 75 tisuća zmija. Kako bi stvar bila još strašnija, reporter je bio toliko hrabar da je čak i puzio kroz jamu kako bi uhvatio što bolje kuteve. No, ne brinite, zmijsko okupljalište nalazi se u Kanadi, a kako stvari stoje još nemaju namjeru emigrirati u Hrvatsku.

Riječ je o kanadskoj endemskoj vrsti, a poznata je pod nazivom Vrtlarica (Garden snake). Razlog njihova okupljanja je, naravno, parenje. Stotine muških jedinki “spopada” tek jednu žensku i pokušava joj se udvarati ostvarujući fizički kontakt s njom. Premda ovaj ritual izgleda dosta zastrašujuće, on to ustvari i nije i pomalo je simpatično vidjeti kako se Vrtlarice, koje su inače potpuno bezopasne, trude osvojiti svoju odabranicu. Inače, ovaj ritual dobro je poznat u svijetu i već je postao svojevrsna turistička atrakcija, a čak se i djeca dolaze igrati sa malim zmijama. Je li vam ovo simpatično ili stravično, prosudit ćete sami, naravno ako ste dovoljno hrabri da pogledate video.


Komentari