(VIDEO) Prava revolucija: Zagrebački ljubimci idu u pseći vrtić, a ovako im izgleda dan

Kvalitetna usluga, sigurnost i zabava za vašeg psećeg člana obitelji!

Koliko ste puta sa suzom u oku uzimali ključeve stana pri odlasku na posao i gledali svog četveronošca kako se od uzbuđenog i veselog psa pretvara u razočaranu njušku koja gleda za zatvorenim vratima, jer shvati da ga ovaj put ne vodite sa sobom i ostavljate ga samog?

Više ne morate o tome brinuti jer sada svog najdražeg četveronošca možete staviti u sigurne ruke psećeg vrtića Xena na Zagrebačkom velesajmu (Avenija Dubrovnik 15) koje nudi sigurno, poticajno, zdravo i zabavno okruženje za vašeg psa. Jer ipak, i psi su društvene životinje kojima je potreba svakodnevna interakcija s drugim psima i ljudima kako bi ostali sretni i zdravi.

O psećem vrtiću Xena više nam je ispričala idejna začetnica Sanja Jergović.

xena2

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]“Kao dugogodišnji vlasnik pasa i sama sam se susrela s problemom da moji psi  zbog mojih poslovnih obveza ostaju sami kod kuće više vremena nego što je to bilo u planu. Stoga sam se dala u potragu preko interneta da vidim kako u drugim zemljama rješavaju problem pasa koji duže vrijeme ostaju sami kod kuće radi zaposlenih vlasnika, i pronašla rješenje koje već dugi niz godina funkcionira u mnogim zemljama od Amerike do Japana. Oduševljena tom idejom krenula sam u izazov da tako nešto ponudimo našim zaposlenim sugrađanima vlasnicima pasa, i tako je došlo do otvaranja našeg vrtića.“[/box]

Igra, socijalizacija i druženje s ostalim njuškama

Xena – pseći vrtić namijenjen je svim psima, pod uvjetom da su socijalizirani te da nemaju problema u ponašanju sa drugim psima. Psi koji nisu socijalizirani ili imaju probleme u ponašanju, nažalost, ne mogu biti korisnici našeg psećeg vrtića.

Koncept psećeg vrtića bazira se na otvorenom prostoru bez boksova ili kaveza te nam je vrlo važno da svi korisnici psećeg vrtića svoje vrijeme mogu iskoristiti u veselju i igri sa drugim psima“, kazala je naša sugovornica.

Psi se u mogu zabavljati u igraonici, grickati omiljene igračke, igrati se s loptom, družiti s ljudima ili samo ljenčariti. Tako vaš pseći član obitelji ne mora više sjediti čitav dan sam kod kuće i čekati vas, već dan može provesti u vrtiću kroz igru, socijalizaciju i druženje s ostalim njuškama.

Želeći osigurati najbolje uvjete, ograničili su, kaže Sanja, kapacitet vrtića na 30 psećih polaznika vrtića.

Pseći vrtić sastoji se od 100 m2 zatvorenog prostora i  300 m2 otvorenog prostora. Prostor je opremljen svom potrebnom opremom, krevetićima, igračkama za bezbrižan boravak pasa u vrtiću.

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Filozofija psećeg vrtića Xena je jednostavna: Kada svog psa ostavljate s njima, ostavljate svog člana obitelj i to je odgovornost koju shvaćaju ozbiljno.[/box]

Koncept psećeg vrtića (dog day care) osigurava vlasnicima da svoje pseće ljubimce mogu ostaviti na čuvanju svakog radnog dana, od ponedjeljka do petka u vremenu od 7:30 do 18 sati.

Psi vrijeme u vrtiću provode prema dnevnom rasporedu u kojem se smjenjuju dnevne aktivnosti poput igranja, spavanja i odmaranja.

Mogućnost neželjenih situacija svedena je na najmanju moguću mjeru, a novi polaznici prolaze testiranje ponašanja u novom okruženju.

U našoj blizini nalazi se vereterinarska ambulanta koja može pružiti adekvatnu skrb“, istaknula je Sanja.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Pogodnosti: Socijalne vještine vašeg psa će se povećati i psi će naučiti kako se igrati i komunicirati s drugim psima na siguran, zabavan i osmišljen način.

Ponašanje uzrokovano dosadom i nedostatkom aktivnosti, neadekvatne mentalne i fizičke stimulacije gotovo su eliminirane.

K tome, na kraju dana ćete imati psećeg člana obitelji koji je sretan, opušten i umoran od igranja po cijeli dan, a umoran pas je sretan pas![/box]

Ukoliko postoji potreba, vlasnici pasa mogu tražiti da se njihov ljubimac nahrani u određeno vrijeme. U tom slučaju preporuča se da vlasnici donesu vlastitu hranu, kako bi se izbjegli gastro problemi uzrokovani promjenom hrane.

Kako bi pružili maksimalnu njegu korisnicima vrtića, u planu je, kažu, zapošljavanje troje ljudi.  Mogućnost neželjenih situacija svedena je na najmanju moguću mjeru, a novi polaznici prolaze testiranje ponašanja u novom okruženju.

xena1

>>> PLANIRATE NA MORE, A IMATE PSA? Ne napuštajte svoje kućne ljubimce, Danijel će se pobrinuti za njih (FOTO)


Komentari