(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Zagrebački monstrum štenetu otkinuo pola leđa: ‘Radi se o oštrijem predmetu, moguće sjekiri’

Udruga "Merida"/Facebook

Monstrum je kujici nanio ozlijede oštrim predmetom, moguće sjekirom.

Volonteri iz zagrebačke Udruge za pomoć i unaprjeđenje života životinja “Merida” na svojoj su Facebook stranici objavili šokantnu priču popraćenu uznemirujućima fotografijama. Riječ je o štenetu starom 5 mjeseci koje je najnoviji primjer kako ljudska zloća ne poznaje granice.

Naime, štenetu iz njihove priče zagrebački monstrum otkinuo je pola leđa, a kako volonteri navode, jeziva, otvorena rana seže sve do moždine. Prema riječima veterinara, štenetu je ova rana napravljena oštrijim predmetom, moguće i sjekirom.

“Prema riječima veterinara, radi se o oštrijem predmetu, moguće sjekiri….rana je toliko duboka da seže do moždine i hitno je potrebno opsežno liječenje, koje uključuje operaciju i detaljne pretrage svih unutrašnjih organa da se utvrdi da nije još nešto stradalo.
Malecka, koja još nema ime, je u stanju totalnog šoka i na svaki pokušaj da se malo pomazi, ispušta krikove da bi se obranila jer sirota nije navikla da ju netko želi pomaziti i pomoći joj…” naveli su volonteri u svojoj objavi.

Udruga "Merida"/Facebook
Udruga “Merida”/Facebook

Kujici je rana sada očišćena ranu,  veterinarka je uklonila mrtvo tkivo, pripremila zdravo tkivo za postupak regeneracije, odnosno sekundarne granulacije, kako su objasnili volonterima.

Izvan životne opasnosti

“S obzirom na to da je oštećeno i dubinsko tkivo, za regeneraciju će biti potrebno neko vrijeme, uključujući svakodnevno čišćenje rane i svakodnevne odlaske na kontrole, no ukoliko ni to ne bude zadovoljavajuće, malecka će trebati i drugu operaciju, tj. transplantaciju kože na tome dijelu, jer se ovakva rana ne može jednostavno zašiti.” napomenuli su iz Udruge “Merida”.

Udruga "Merida"/Facebook
Udruga “Merida”/Facebook

Kujica je izvan životne opasnosti, a njezin oporavak možete pratiti na Facebook stranici Udruge. Ukoliko ste voljni pomoći donacijom za liječenje nesretnog šteneta i žrtve ljudske izopačenosti to možete učiniti uplatom na račun Udruge.

Podaci za uplatu su:

Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja “Merida”
10000 Zagreb
Erste banka
IBAN: HR9224020061100805782
SWIFT: ESBCHR22

Podsjetimo kako je ovakvo iživljavanje nad životinjama vrlo često, a kazne za počinitelje minorne su.  Kazneni zakon Republike Hrvatske, člankom 205., propisuje kaznu od godine dana zatvora za zlostavljanje i ubijanje životinja. Nažalost, ovo je dokaz da, premda su sankcije propisane, trebale bi biti strože i adekvatnije se sprovoditi.

>>>MONSTRUOZNO! NIJE ZA ONE SLABOG ŽELUCA: Pronađen pas prerezanog grkljana! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE!)


Komentari