Uspjela akcija ‘UDOMLJAVANJE JE FORA’ (FOTO)

Održana je u organizaciji Grada Zagreba i  Zoološkog vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja.

Akcija “Udomljavanje je fora” održana je jučer na Trgu bana Jelačića, a odaziv je bio odličan. Brojni građani došli su podržati akciju, a na svoj novi dom još čekaju Milka i Bleki, prekrasni stanovnici azila Dumovec. Udomitelje čekaju i poticaji u obliku hrane i zaštite protiv krpelja i buha. 

pas

Na ulicama svakoga dana srećemo napuštene i izgubljene pse, a mnogi od njih nisu niti čipirani niti imaju ogrlicu s podacima vlasnika, iako je od 2010. na snazi obavezno čipiranje kućnih ljubimaca. Vlasnici koji ne čipiraju pse uglavnom se pravdaju kako misle da će psa to boljeti, no, kada im pas pobjegne ili odluta, nalaznici ne znaju čiji je pas pa on obično završi u azilu. Iz azila tada ne mogu provjeriti čiji je pas, a vlasnici rijetko kada osobno dođu provjeriti je li njihov pas u azilu. Istraživanje napravljeno u SAD-u tvrdi kako se dva i pol puta više izgubljenih životinja vrati svojim vlasnicima ako ima čip.

Pozivamo građane da čipiraju svoje pse i mačke ako nisu ili u najgorem slučaju neka im pas stalno nosi ogrlicu s podacima vlasnika.


Komentari