UPOZNAJTE ALPHA DOG TEAM: Psi dresirani u njihovoj školi rade u MUP-u i postaju vaši najvjerniji čuvari (FOTO)

FOTO: Zdenko Đurček

Ovogodišnji državni prvaci u radu školovanih pasa za 2016. godinu.

Alpha Dog Team je obrt za usluge o kućnim ljubimcima kao što su treniranje i njega, ali i hotel za pse, čiji je kapacitet 40 pasa. Hotel se nalazi uz samu velikogoričku obilaznicu u mjestu Petina, 2 km od Domovinskog mosta. Tako cijeli kompleks sadrži školu za pse – dresura pasa, hotel – pansion za pse te dresura pasa čuvara za zaštitu.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Prostor je noću osvijetljen reflektorima, a unutar boxova pušta se glazba, što pridonosi smirenosti i opuštenosti psa. Hotel za pse ima 24-satni veterinarski nadzor veterinarske Ambulante MORNA (Donje Svetice 31) i registriran je pri Ministarstvu poljoprivrede kao objekt za smještaj kućnih ljubimaca pod brojem HR-0001PS.[/box]

Začetnik ove priče naš je sugovornik – Robert Kranjčec.

FOTO: Marijana Smoljan-Antić / Facebook
FOTO: Marijana Smoljan-Antić / Facebook

“Ovim poslom bavim se već više godina, pa sam uz pomoć svojih prijatelja napravio istoimenu udrugu sportske radne kinologije koja bi me i predstavljala me na natjecanjima u radu sa psima. Naš cilj je u 2017. godini predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u radu školovanih pasa i ostvariti zapažen rezultat. Osim treningom, bavimo se i čuvanjem pasa te na taj način stječemo i povjerenje budućih klijenata”, kaže Robert.

U njihovom timu radi šestero ljudi: Bivši reprezentativac Ivan Miholić, instruktor u MUP-u Alen Subotić, Tomislav Škrlec, Robert Kranjčec, Ivana Popović i Petra Čović.

Što se pasa tiče, u timu ih je, kaže Robert, također šest: 3 njemačka ovčara, dva belgijska ovčara i jednog border colija.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Bez obzira na to radi li se o malom ili velikom psu, mladom ili u godinama, službenom ili psu čuvaru, škola za pse (dresura pasa) Alpha Dog Team stoji Vam na raspolagnju svojim iskustvom i kvalitetom dokazanom brojnim osvojenim domaćim i međunarodnim nagradama i priznanjima za dresuru pasa.[/box]
FOTO: Zdenko Đurček
FOTO: Zdenko Đurček
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Više od dvadesetak pasa koji su proizvod njihove škole danas uspješno rade u MUP-u RH. Najveći broj njih je u svrhu zaštitno-tragačkih ili napadačkih namjena.[/box]

Državni prvaci u radu sa školovanim psima

Robert Kranjčec i njegov Alpha Dog Team nedavno su ostvarili zapažen rezultat i tako 16. listopada postali državni prvaci u radu školovanih pasa za 2016. godinu!

Nakon 4 kola državnog prvenstva i 3 kola u radu pasa tragača, natjecanje u radu školovanih pasa za 2016. godinu privedeno je kraju na Međunarodnoj utakmici pasa CAC-CACIT u Novim Jankovcima kod Vinkovaca.

Ekipe iz svih regija Hrvatske vrijedno su tijekom cijele godine s puno ljubavi i entuzijazma pripremale svoje ljubimce po različitim programima FCI-a, a neki su dogurali i do svjetskog prvenstva u radu te postali članovi reprezentacije Hrvatske.

Natjecanje se provodi u tri discipline: trag, poslušnost, napad i obrana; što su ispiti viši, to su navedene discipline zahtijevnije.

Ukupni pobjednik je ALPHA DOG TEAM. Drugo mjesto zauzeo je SCHAMANO ČAKOVEC, a treće mjesto pripalo je HMK ZAGREB. 

U mini fotogaleriji pogledajte i ostale sudionike.


Komentari