UDRUGE ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA: Poziv za postavljanje hranilišta za mačke

www.vetlive.com

Grad Zagreb raspisao je na službenim stranicama javni poziv za podnošenje zahtjeva za postavljanje hranilišta za mačke. Stoga, ako ispunjavate uvjete, do 1. listopada imate vremena podnijeti svu potrebnu dokumentaciju koja nakon toga ide na odobrenje gradonačelnika.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za postavljanje hranilišta za mačke upućen je ISKLJUČIVO UDRUGAMA koje su registrirane za djelatnost zaštite životinja. Kao što ćete i sami pročitati u dokumentu, privatne osobe NE MOGU podnijeti ovaj zahtjev niti postavljati hranilišta, to mogu učiniti samo registrirane udruge.

Također, jedna udruga može podnijeti zahtjev za postavljanje hranilišta na više lokacija.

Uvjeti koje udruga mora ispunjavati kako bi uopće podnijela zahtjev za postavljanje hranilišta su slijedeći:

1. udruga mora biti upisana u Registar udruga Republike Hrvatske i u Registar neprofitnih organizacija,

2. udruga mora imati registrirano sjedište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije podnošenja zahtjeva,

3. da odgovorna osoba udruge nije kažnjavana u kaznenom postupku, da protiv nje nije u tijeku istražni postupak ili podignuta optužnica koja je postala pravomoćna,

4. udruga mora imati osigurane ljudske i materijalne resurse za postavljanje i održavanje hranilišta,

5. udruga mora uredno ispunjavati obveze iz svih prethodno sklopljenih ugovora o financijskoj potpori iz proračuna Grada Zagreba

Podsjetimo, na jednoj lokaciji mogu se postaviti najviše tri kućice za hranjenje, a one moraju biti jednake, izrađene od drveta, dimenzija 60x60x40 cm s krovištem od nepromočivog materijala i s mogućnošću otvaranja kako bi se mogle očistiti.

Zahtjevi se moraju poslati poštom, a sve detalje i javni poziv u cijelosti pročitajte ovdje.


Komentari