Sjećate se pitona Biggie-a koji je oduzet vlasniku s Jaruna? Izgleda da ga sada možete vidjeti u zoološkom vrtu…

Početkom srpnja javnost je prvi puta imala prilike čuti da na jednom stanu na zagrebačkom Jarunu živi piton zvani Biggie dugačak čak 5,5 metra i težak 50 kilograma. Vijest je došla nakon što je njegov vlasnik bio uhićen zbog posjedovanja 20-tak stabljika marihuane.

Biggie je burmanski pitom zaista impozantne veličine. Po uhićenju njegovog vlasnika, zmiju je privremeno zbrinula ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba. Iako je vlasnik apelirao da mu se piton star već sedam godina čim prije vrati, izgleda da njegove molbe nisu bile uslišene. Piton je ostao u zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Među zaposlenicima zoološkog odmah je izazvao divljenje jer je bio čak dva metra duži od njihovog najdužeg primjerka, piše 24 sata. I izgleda da će tamo i ostati, trenutno presvlači kožu a nakon toga će vjerojatno biti izložen posjetiteljima i svi Zagrepčani će ga moći doći vidjeti.

Kako doznaje 24 sata, razlog zbog kojeg Biggie neće biti vraćen svom vlasniku je Zakon o zaštiti životinja prema kojem je zabranjeno držati opasne i potencijalno opasne životinje kao kućne ljubimce. Na popisu koji mu prileži navedeno je da tu spadaju i sve vrste pitona i boa koje narastu preko 1,5 metra. I izgleda da je to jedini razlog. Iz spomenutog su dnevnog lista saznali kako Biggijev ostanak u zoološkom nema nikakve veze s kaznenim postupkom koji se vodi protiv njegovog vlasnika.

Uhićeni vlasnik pitona ljubimca želi što prije vratiti kući: Hrani ga kokošima, a uredio mu je i sobu!


Komentari