PSI NAM ZAISTA JESU NAJBOLJI PRIJATELJI: Na ovih 6 načina oni umanjuju stres i poboljšavaju naše zdravlje

wiki

Ima li boljeg načina za ublažavanje stresa od maženja s najdražom krznenom lopticom?

Davno su dokazane dobrobiti druženja s psima, ali ovih 6 načina na koji oni smanjuju stres i pozitivno djeluju na naše zdravlje, možda niste znali.

Oni nas potiču na kretanje:

Tjelesna aktivnost, pogotovo u prirodi, dobra je za naš um i za naše tijelo. A koja je bolja aktivnost od šetnje, trčanja ili čak plivanja u društvu četveronožnog mezimca?

Psi nas nasmijavaju:

Kad se smijemo naše raspoloženje se gotovo istog trena poboljšava, a umanjuje se i stres. Di ćete bolje?

Oni smanjuju krvni tlak:

Samo njihova blizina smanjuje napetost i tlak vraća na normalne vrijednosti, a mi smo smireniji.

Pomažu u borbi sa usamljenosti:

Psi su odlični prijatelji i pratioci kroz život, a potiču i društvene interakcije. Znamo svi da se nije jednom desilo da su upravo psići spojili brojna srca.

Maženje umiruje anksioznost:

I njihovu i našu. Kada vas uhvati panika ili ako inače imate problema s ovom boljkom, odvojite desetak minuta i pomazite se s vašim ljubimcem.

Oni nas drže u redu:

Psi imaju svoj raspored, kojeg se svaki dobar vlasnik drži. Ovakva stabilnost i rutina u životu i te kako smanjuje razine stresa s kojima se nosimo svakodnevno.

Najbolje vam je, zapravo sve ovo prođete još jednom, pogledajte video jer i samo gledanje snimki pasa djeluje pozitivno na nas. Istraživanja su pokazala kako nakon gledanja videa s psima imamo više energije i odmah smo pozitivniji.


Komentari