PSEĆA RAPSODIJA U GUNDULIĆEVOJ: Torte i proslave rođendana za vaše četveronožne prijatelje (FOTO)

Koji pas bi odolio ovakvim slasticama?

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca imaju poseban odnos sa svojim “četveronožnim prijateljima”. Uz njih je svakodnevnica lakša, a sitnim nepodopštinama i karakterom uveseljavaju sve oko sebe. Pravo je vrijeme da i vi razveselite njih. A mi znamo kako. Pronašli smo mjesto za kojega s pravom možemo reći da je pravi gastronomski raj za pse.

Vau torte u Gundulićevoj 33, jedinstvena je slastičarnica od koje će vašem psu rep mahati cijeli dan. Ljiljana Vlašić Maršić otvorila je ovu trgovinu još 2013. godine i otkrila nam detalje o proizvodima i cijeloj ideji.

Ljiljana ne krije ljubav prema psima, a praksa u pečenju keksića postoji već 15-ak godina. “Krenuli smo zbog tog što je to bio jedini način da namamim psa da hoda u ringu. On je na sve slastice koje su tada bile dostupne, reagirao češkanjem.”, prisjeća se naša sugovornica i kaže kako je njezin ljubimac dugodlaki izložbeni pas za kojega nekoliko dana intenzivnog češkanja rezultira mjesecima oporavka.

vau

Prirodni sastojci i zdrave namirnice za kojima će vaš ljubimac totalno poludjeti

“Trudimo se da sve namirnice koje koristimo uzimamo od hrvatskih malih proizvođača zdrave hrane, mnogi od njih su u prijelaznom razdoblju da prijeđu u ekološku proizvodnju. Uglavnom se radi o integralnom, konopljinom i lanenom brašnu, maslinovom ulju, chia sjemenkama, sjemenkama sezama, suncokreta, brusnica, borovnica, mrkva, med…… Od mesa koristimo piletinu, puretinu, patku,janjeću jetru, srdelu, inćune, junetinu”, tvrdi naša sugovornica.

vau7

U ponudi imaju tvrde keksiće – “oblizeke”, različite grickalice, a od svježih proizvoda torte, krafne, muffine i raznovrsna peciva. Cijene se kreću od 6,00 do 35,00 kuna. Torte su izuzetak i njihova cijena je odo 100 do 140 kuna. Psi najviše vole “omastiti brk” tvrdi keksići na bazi janjeće jetra, srdele, te piletine s chia sjemenkama, te muffinima i tortama.

vau2

Ljiljana kaže kako ljudi nerijetko pobrkaju slastice s onima za ljude i ne vjeruju kako postoji tako nešto za pse. Da ne znamo kako su za pse i mi bi pomislili kako su ovo delicije za ljude.

vau6

Uskoro ćete moći napraviti proslavu rođendana za pse

Vau torte su prvi u Hrvatskoj registrirali vlastitu proizvodnju u za to posebno napravljenom objektu. “U bliskoj budućnosti u suradnji sa Životinjskim kutkom u Vlaškoj krećemo s organizacijom psećih rođendana – prvi u Hrvatskoj!” istaknula je vlasnica i nadodala kako su odradili i nekoliko cateringa za pse, no uglavnom za strance.

vau9

Ova inovativna pseća trgovina stalno smišlja nešto novo pa će tako uskoro imati nešto pseće kozmetike, a planiraju pokrenuti limitiranu liniju vlastitih lajni i krevetića za pse….naravno, opet u prepoznatljivom tonu. U planu imaju otvaranje još jedne trgovine, ali najvjerojatnije tijekom iduće godine.


Komentari