Pas i jazavac postali prijatelji: Ovako to izgleda kad nevolja spoji nespojivo…

Facebook

U Kutini se jutros odvijala jedna od neobičnijih akcija spašavanja u posljednje vrijeme. Zahvaljujući jednom građaninu i njegovu psu koji je prvi nanjušio da nešto nije u redu, spašeni su  pas i jazavac koji su upali u šaht.

Nije poznato kako su i kada životinje dospjele u rupu, ali spašene su zahvaljujući Domagoju Rastu i njegovu psu Sonyju, koji su se tuda šetali kad ih je Sony nanjušio. Rast je zvao veterinarsku stanicu i uslijedilo je spašavanje. Nijedna životinje nije ozlijeđena.

Šaht u koji su upali nalazi se u Suparićevoj ulici u Kutini, na mjestu gdje je nekad bilo izbjegličko naselje, a sad je livada.

“Tu ima nekoliko štahtova bez poklopaca, sada smo pisali Gradu da to riješi”, rekla je za Dnevnik.hr Jelena, potpredsjednica udruge Faun Kutina, koja je preuzela psa nakon spašavanja.

Dok je čekao djelatnika veterinarske stanice, Domagoj Rasta fotografirao je neobičan par koji ga gleda i kao da govori: “Što nas slikaš? Izvuci nas!” “Jazavac je samo frknuo na njih i pobjegao nakon spašavanja. Ne znam kako jazavac nije reagirao na psa. Našli su se zajedno u nevolji pa su valjda odlučili biti mirni”, ispričala je Jelena i dodala kako je pas bio dehidriran, ali je sada dobro.


Pas ima čip pa su utvrdili i da se zove Tiki, da ima devet godina i da je prije nekoliko dana pobjegao iz dvorišta. Zvali su vlasnika te on dolazi po njega.

Komentari

loading...