Ovo je najslađa priča koju ćete čuti ovaj tjedan! Mladić je prije pola godine spasio lisicu i od tada su najbolji prijatelji!

Prošlo je pola godine od kada je Jasmin Kunišinac iz Vinogradaca spasio malenog lisca kojemu je uginula majka. Mladić je lisca odveo kući i othranio da s namjerom da ga pusti nazrag u divljinu dok ojača.

No, tu se desio neočekvan obrat jer lisac više nije htio napustiti Jasnima, iako je imao svu slobodu otići. Od taga i dalje živi u njegovom dvorištu a između dvojca se razvilo divno prijateljstvo.

”Malac je sada ogroman, sve je bolji i bolji, kao pas. Ma i psa je zamijenio. Ne biste vjerovali. Ja sjedim s njime kod ceste, on u krilu i sve gleda. Kokoš kad mu dođe ona ga kljucne, a on pobjegne”, ispričao je21-godišnji Jasmin Kunišinac za dnevnik.hr.

Lisac je dobio i ime pa se tako sada odaziva na Odi. Osim Jasmina, neobični je kućni ljubimac osvojio i druge mještane sela kraj Valpova.

”Susjedi su se navikli, sad nas već svi znaju jer šetamo skupa. Nikakvih primjedbi nema, svi bi ga podragali kad ga vide”, kaže Jasmin.

Iako može u bilo kojem trenutku otići gdje mu srce poželi, lukavi je lisac shvatio da mu je bolje u Jasminovom dvorištu. Ovdje hranu, sigurno prenoćište i dobro poznato društvo. Odi nije nesposoban, samo mu je u dvorištu lijepo.

”Iako se naviknuo na nas zna si uhvatiti miša, bere si jabuke, kukuruz. Snašao bi se on i u divljini. Puštamo ga iza kuće gdje ima trave, ali nema želju pobjeći”, ispričao je Jasmin.

U međuvremenu se lisac naučio ponašati kao pravi pravcati pas. Šeće uz Jasmina na povodcu, a kada stavi u krilo mazi se poput mačke.

”Iako ga perem, ponekad pusti specifičan neugodan miris kada misli da je u opasnosti. Na primjer kada mi je u krilu pa vidi da dolazi moja mama ili sestra, onda pusti taj miris i tako štiti”, nasmijao se Jasmin.

Komentari