Ove blagdane čak 250 napuštenih pasa čeka na udomljavanje

Youtube/Screenshoot

U ovo blagdansko razdoblje kada svi uživamo u toplini svog doma, čak dvjesto pedeset zagrebačkih pasa čeka novi dom. Psi su to o kojima se trenutačno brine Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

“Većina je pasa u samom Skloništu, a pedesetak ih je privremeno smješteno u domove naših volontera. Tijekom blagdana mnogi razmišljaju o kućnom ljubimcu, no odluka o njegovu nabavljanju nikako ne smije biti brzopleta. Oni koji već dulje vrijeme razmišljaju o psu, mogu do subote posjetiti Dumovec. U Skloništu će upoznati različite pse, odgojene za lijep suživot s ljudima. Voljeli bismo da neki od naših pasa već ovaj tjedan pronađu novi dom“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čija je sastavnica Sklonište u Dumovcu.

Dodao je kako će privremeni smještaj u Skloništu nakon Štefanja dobiti i psi koji iz svojih dvorišta pobjegnu preplašeni pirotehnikom. Zato je zamolio građane da se u blizini pasa suzdrže od nepotrebne buke.

Pse iz Dumovca građani mogu doći upoznati radnim danom između 10 i 12 te 14.30 i 16.30 sati, a u subotu od 10 do 14 sati.

O psima se mogu informirati i u Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zagreb).

Više informacija možete saznati OVDJE.

Komentari