OPREZ, VLASNICI PASA! U Utrinama viđen muškarac kako prosipa po livadi otrov za štakore

FOTO: Facebook / ILUSTRACIJA

Slučajevi trovanja pasa sve su češći.

U Facebook grupi Zakaj volim pese osvanula je još jedna objava o trovanju pasa, ovog puta na području Novog Zagreba. Upozoreni su stanovnici Utrina i Zapruđa, te svi koji s psima odlaze na nasip. Naime, jedna gospođa tamo je uhvatila muškarca koji je na svakih 20-ak metara prosipavao otrov.

“Oprez! Vlasnici pasa Utrine, Zapruđe, nasip etc…Otrov!!!! Muškarac oko 60-tak, jače građe, u krem hlačama, plava jakna, krem šilterica, naočale sa crnim okvirom, na plavo bijelom biciklu sa sivom košaricom prosipa otrov po travi i rubu pločnika…

Ukratko, vidjela sam ga iz daleka (iz smijera Utrina prema Plodinama i nastavio je prema nasipu..) kako silazi s bica i sipa nekaj iz vrećice po travi…pa opet nakon 20-tak metara…potrčala sam prema njemu, pitam kaj to sipate, on kaže: ‘otrov da vam se ti đukci potruju i psovke’…zovem policiju, prijavila sam ga, opisala, no nisam ga na žalost fotkala…otrov ovako izgleda…”, napisala je gospođa i priložila sliku.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Ovo je samo jedan od mnogih slučajeva trovanja pasa u posljednje vrijeme, a nekoliko ljubimaca već je izgubilo bitku s trovačima. Slični slučajevi dogodili su se na području Prečkog i Španskog, Sloboštine, ali i u Brestju. Najčešće oružje tih okrutnih ljudi je otrov za štakore koji spriječava zgrušavanje krvi, a koristili su i Pužomor.

U svom pohodu na “đukce” trovači , čini se, ne razmišljaju o djeci koja se također igraju na livada po kojima oni prosipavaju otrov. Posljedice njihovih djela mogu biti još gore nego što već jesu.

Ako vi pak primijetite da je vaš pas nešto pojeo u šetnji i ponaša se čudno ili je počeo krvariti, ne čekajte s odlaskom veterinaru i nikako životinju ne tjerajte na povraćanje.

>>> VLASNICI PASA, OPREZ! Diljem Zagreba netko na livadama ostavlja otrov za štakore

>>> Stradao još jedan ljubimac: U Brestju neko prosuo Pužomor, nažalost, Oli ga je pojeo


Komentari