Najslađa priča jučer dobila sretan kraj: Malo lane spašeno iz potoka kraj Šestina

lane

Jučer su u večernjim satima dvije gospođe prilikom šetnje kraj potoka Polanšćak u Šestinama naišle na malo lane u koritu potoka. Odmah su pozvale Azil Dumovec koji se u kratkom roku odazvao na intervenciju.

Lane se u međuvremenu uspjelo izvući iz vode i domoći travnatog ruba kraj korita potoka. Bilo je cijelo izranjavano i onemoćala, a usta su mu bila ozlijeđena. Izgleda da ipak nije bilo napadnuto, već da si je samo nanijelo ozljede dok je pokušavalo izaći iz potoka. Inače, građani koji žive u susjedstvu u komentarima su naveli da ovo nije prvi takav slučaj, te da se svakog ljeta neko lane nađe u potoku i da ih četo rastjeraju psi.

Ekipi iz Dumovca je u akciji spašavana pomogao i Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Utvrđeno je da je lane ženka i da je stara tek dva mjeseca. Nakon akcije spašavanja odmah je prevezeno na veterinarski fakultet gdje mu je pružena prva pomoć. Iz Dumovca su izvijestili da je lane dobro i da će se oporaviti, a danas je prevezeno u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba.

 

(FOTO) Strašan prizor u Gajnicama: Netko je u kontejner bacio četiri mala štenca! Srećom, na vrijeme su spašeni

Komentari