MEĐUNARODNE IZLOŽBE MAČAKA: Upoznajte bezdlaku mačku i brojne druge pasmine

Savez felinoloških društava Hrvatske

Savez felinoloških društava Hrvatske organizira dvije međunarodne izložbe mačaka koje će se održati u subotu i nedjelju, 21. i 22. studenoga 2015., u Westgate Shopping Cityju.

Prema broju prijava radi se o rekordu jer će ovaj put na natjecanju sudjelovati preko 140 mačaka. Osim iz Hrvatske, četveronožni natjecatelji stižu iz susjednih država, a radi se o pravoj mačjoj eliti jer su se mnoge od prijavljenih mačaka natjecale na Svjetskoj izložbi u švedskom Malmeu.

“Još je jedna zanimljivost brojnije pojavljivanje atraktivne pasmine Sfinks, bezdlake mačke koja uvijek pobudi posebno zanimanje posjetitelja zbog specifičnog izgleda.”, istaknula je u ime organizatora tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske.

Savez felinoloških društava Hrvatske

Pojasnila je kako Sfinks nije razultat genetskih manipulacija već prirodne i spontane genetske mutacije. Odsustvo dlaka je nasljedno i gen koji ga određuje je recesivan, a prava saznanja o postojanju bezdlakih mačaka datiraju još iz doba Asteka.

Od ostalih pasmina u West Gateu ćete imati priliku vidjeti American curl, Bengalsku, Britansku kratkodlaku, Egzotu, Meine Coone, Norvešku šumsku, Ragdoll, Svetu Birmu….

Izložba će biti otvorena od 12 do 21 sat u subotu (21. studeni) te od 10 do 18 sati u nedjelju (22. studenog). Najatraktivniji dio programa je Best in Show kada se biraju najljepše mačke – subota 19:30, nedjelja 16:30.

poziv_2015_11_zagreb_plakat (1)

 

 


Komentari