KUĆNI LJUBIMCI I BOŽIĆNO DRVCE: Čini se kao nemoguća misija? Mi imamo rješenje (VIDEO)

Youtube

Imate psa, mačku ili pak oboje, a želite postaviti božićno drvce. 

Nije tajna kako su ljubimci znatiželjni i vole se igrati sa svime, pa i stvarima kojima ne bi trebali. Kako bi vaše božićno drvce ostalo sigurno, a kuća uređena i uredna pogledajte ove korisne savjete.

Mačke i jelka

Kako se mačka ne bi penjala na jelku ili ulazila ispod nje, najbolje je ispod jelke staviti predmete od materijala koji nisu ugodni za penjanje i koji će mačku odvraćati od toga. Primjerice, mačke ne vole foliju pa možete nju staviti. Ili ljepljivu traku koja je ljepljiva i s gornje i s donje strane. Ili nešto bodljikavo po čemu mačka nikako neće poželjeti hodati.

Umjesto staklenih ukrasa i ukrasa od ostalih materijala koji su lako lomljivi, razmislite o kupovini ukrasa od nelomljivih materijala, kao što su deblja plastika, drvo i slično. Mačke vole rušiti ukrase pa kad padnu na tlo može nastati još veća zbrka ako se sve slomi.

Pazite na lampice. One mogu biti prijetnja i vama ako su na nekim mjestima potrgane i pohabane, a posebice za mačku koja će ih napadati i grickati. Najbolje ih je staviti pri vrhu drvca kako ih mačka ne bi mogla lako dohvatiti i također ugasiti kad god niste kod kuće, savjetuju na mačke.hr.

Čuvajte mačku od šljokica. Ako ih previše pojedu dok, primjerice grickaju neki predmet koji je pun šljokica, mogu se otrovati.

Koristite čvrstu bazu za svoje drvce. Ako nije čvrsta po uputama proizvođača, onda je dodatno učvrstite kako se drvce ne bi prevrnulo. Ovo će zaštiti vašu mačku, ali i vaš dom od nenadanih nesreća.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ako je vaša mačka sasvim nestašna, razmislite da svoju jelku ovog Božića stavite u prostoriju u koju ona nema pristupa. Ili razmislite o malenoj jelki koju ćete moći postaviti na neku policu koja neće biti dostupna i vašoj mački.[/box]

Ljudi koji su dugogodišnji vlasnici mačaka kažu kako im pomaže i sljedeći trik – samu jelku bez ukrasa stave odmah na početku prosinca. Jelka bez ukrasa nije toliko privlačna mačkama i naviknu se na nju. Potom, kasnije stave ukrase, ali mačka ne reagira na njih. Ipak, vjerujemo kako ovo vrijedi za one mačke koje nisu posebno znatiželjne, zar ne?

Za kraj – dajte svojoj mački rani božićni poklon – grebalicu. Ona će joj pomoći da se zabavi i ne pridaje toliku pozornost vašoj jelki.

Psi i drvce

Biljke poput imele i božićne zvijezde otrovne su za ljubimce. Pripazite na kabele svjećica. Psi će ih često pokušati žvakati.

Pokušajte ne koristiti staklene ukrase. Oni mogu rasjeći usta i šape vašeg psa. Nemojte koristiti ni jestive ukrase. Pas može srušiti božićno drvce kako bi došao do njih.
Ne ostavljajte psa bez nadzora u prostoriji u kojoj je božićno drvce.


Komentari