Izašla je slikovnica ‘Mi (ni)smo sami’ o samoći, tuzi, strahu i nadi onih koji trebaju našu pomoć

Iz tiska je izašla nova slikovnica autorskog dvojca Alma Pongrašić (tekst) i Hana Vrca (ilustracije i likovno-grafičko oblikovanje). Ono što povezuje ove dvije autorice nije samo rad na zajedničkoj knjizi već i njihov zajednički stav i spremnost da iskoriste svoje umjetničko umijeće kako bi djeci i odraslima skrenule pozornost na svijet u kojem treba pomagati drugima. ‘Mi (ni)smo sami’ u samom naslovu ističe nužnost okretanja ne samo sebi  već i – drugima. Okretanje sebi postala je jedna od ključnih karakteristika zapadnjačkog načina razmišljanja i življenja.
MI (NI)SMO SAMI‘ priča je koju bi mogao ispričati jedan lik (ljudski ili životinjski). No, umjesto jednog ‘glavnog junaka’ priču priča cijeli ‘zbor’ napuštenih pasa. Otvoreno i naivno, onako kako to samo psi znaju, svi ti glavni junaci pričaju priču o svojoj samoći, tuzi, strahu, nadi. Šalju nam istovremeno svoj poziv za pomoć. Umjesto posvete, u slikovnici stoji napomena kako je namjera autorica  bila senzibilizirati djecu i roditelje na pravo na dostojanstven život svih bića na planeti Zemlji’.
Slikovnica MI (NI)SMO SAMI početak je istoimenog projekta u kojem će se, uz radionice, predavanja i susrete ljudi i životinja, dio sredstava od prodaje ove slikovnice donirati u vidu  lijekova i hrane azilima za životinje diljem Hrvatske.
https://www.zagreb.info/ritam-grad/video-ljubavna-prica-zagrebackih-lemura-osvojila-cijelu-europu/287031/


Komentari