GRAD ZAGREB IZDAO VAŽNO UPOZORENJE SVIM VLASNICIMA KUĆNIH LJUBIMACA: Pozivaju i građane da pomognu unesrećenim životinjama

Foto: Pixsell

Ljetne vrućine ne posustaju te i danas postoji opasnost za toplinskim udarom.

Stoga su iz Grada Zagreba odlučili upozoriti vlasnike kućnih ljubimaca na potrebu o pojačanoj brizi.

Tako preporučuju da je je šetnje s ljubimcima obavljati u jutarnjim i večernjim satima, ne ostavljati ih u automobilima i uvijek im omogućiti pristup svježoj vodi.

Mole građane da, ukoliko su u mogućnosti, da pticama i manjim životinjama ostave posudice s vodom na lako dostupnim mjestima.

“U intenzivnom sušnom razdoblju divlje životinje i divljač približavaju se izvorima vode (potoci, jezera) te je prilikom šetnje potrebno kućne ljubimce držati na povodcu i ne približavati se divljim životinjama, a svako viđenje divljači u urbanom području prijaviti Ustanovi Zoološki vrt grada Zagreba”, objavili su na službenoj Facebook stranici Grada Zagreba.

Također, ako se primijete ozlijeđene ili nemoćne životinje, potrebno je kontaktirati Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Kako javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) vruće vrijeme slično onom prethodnih dana nastavit će se i u subotu. Štoviše, podignuta su upozorenja za toplinski val za cijelu zemlju, a velika je opasnost proglašena na gotovo svim područjima, osim za ono Dubrovnika i Karlovca.

U Zagrebu je opasnost ocijenjena kao velika, ali u nedjelju i početkom idućeg tjedna iste već nema, no kako je DHMZ otkrio posebnim priopćenjem, toplinski val zbog dotoka vrućeg zraka s jugozapada zahvatio je jugoistočni dio Europe i dio Balkana te će, spuštanjem hladnijeg i vlažnijeg zraka sa sjeverozapada kontinenta, od nedjelje popustiti u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske, a početkom sljedećeg tjedna i na Jadranu.


Komentari