GLORIJINA STRANA PRIČE: Mjesecima brinula za psa s posebnim potrebama, sada je optužuju da ga je izbacila na ulicu (FOTO)

Facebook/ Gloria Malin

Gloria je dosada udomila 200-tinjak pasa.

Prije otprilike tri mjeseca Gloria je dobila poziv od Petre Puvače iz Udruge za zaštitu životinja Sedma od Devet, kod njih je, naime, bio Mirkec. Radi se o psu koji ima problema s inkontinencijom i kojeg treba nekoliko puta dnevno izmokravati i iskakavati. Ostatak vremena on nosi pelene. Gloria ga je primila, a dogovor je bio da joj iz udruge za njegov smještaj plaćaju 400 kuna mjesečno.

Danas je Mirkecova priča dosegla vrhunac, iz Udruge je u Facebook grupi Zakaj volim pese objavljeno da je on izbačen iz plaćenog privremenog smještaja i da nema gdje. Većini članova grupe je bilo vrlo teško povjerovati da bi Gloria izbacila psa, a kamoli da bi ga izbacila bez razloga.

Facebook/ Zakaj volim pese
Facebook/ Zakaj volim pese

Što kaže Gloria?

Nazvali smo je i zamolili da nam ispriča svoju stranu priče i prenosimo je u cjelosti:

“Cijela priča ide tako da je Mirko prije tri mjeseca došao kod mene. Petra me zvala i pitala mogu li mogu uzeti Mirka jer ga nitko ne želi, nitko nije bio spreman uzeti takvu obavezu, ja sam rekla da može doći.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Mislim da je odmah drugi dan netko došao kod mene. Petra me unaprijed upozorila, odnosno upoznala s Mirkovom situacijom, odnosno da je inkontinentan. Znači da piški i kaka nekontrolirano, odnosno da ga preba ispišavati i iskakavati.[/box]

Meni to nije stvaralo nikakav problem do trenutka kada je on počeo skidati zaštitni okovratnik kroz kojeg je počeo skidati i pelene i zpravo je pišao stalno pod sebe i zapišavao je sve deke i sve krevete i cijelu prostoriju u kojoj je boravio.

Nakon toga sam ja Petru molila rješenje s obzirom da ja u psećim sobama imam još 15 pasa i ne mogu dozvoliti da psi spavaju u nehigijenskim uvjetima, odnosno na zapišanim i pokakanim dekama.”

Pokušava riješiti problem već mjesec i pol dana

“Nije stvar u čišćenju, nije mi bio problem čistiti, nije mi bio problem iskakavati ga nekoliko puta dnevno, ali problem je bila Petrina nesusretljivot i njezino ignoriranje tog problema.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Nije boravila s tim psom, nije imala apsolutno nikakav kontakt s njim i mislim da nije svjesna koliko je teško i u kojoj sam se ja situaciji našla.[/box]

Danas kada je došla po psa, ja sam joj rekla da takva situacija traje već više od mjesec i pol dana, i da ja pokušavam s njom doći do nekog rješenja, a ona meni ni u jednom trenutku nije ponudila rješnje tog problema.

Uvijek se izvlačila na to da ona meni plaća 400 kuna mjesečno za njega, što je istina i što ja ne osporavam, ali problem je isključivo to što nije korektna u komunikaciji samnom. Prošli put kada je došla rekla sam joj da donese deke jer ja deka za pse više nemam. Ni za svoje pse ni za Mirka, jer njemu jedna deka traje jedan dan jer ju on popiša i pokaka i ja ju moram maknut jer ne mogu dozvoliti da pas spava u takvim uvjetima.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Kada je došla nije donjela deke, razgovarala je na telefon nije uopće pokušavala slušati mene što govorim ili uči samnom u interakciju i probati naći rješenje problema.[/box]

Dakle Mirko nije izbačen na ulicu, Petra zna da problem postoji već mjesec i pol dana, a ovo što je sada napravila je jako ružno. Jer ovo što sam ja radila s Mirkom nebi joj radio nitko.  Sve osobe koje se javno javljaju i sada gaze po meni, nikada nisu bile kod mene, nikada nisu došle prošetati Mirka, nikada nisu došle pomaziti Mirka i nemaju pojma kako je to izgledalo.

Pas nije izbačen, pokušavala sam mjesec i pol dana, ali ništa, do Petre se jako teško dolazilo.”

Priča Udruge malo se razlikuje…

Pokušali smo kontaktirati i Sedmu od Devet, ali do zaključenja teksta nismo dobili njihov odgovor. Oni su se ranije danas oglasili u objavi na svojoj Facebook stranici.

Oni su napisali da je Gloria kod dogovaranja oko Mirka rekla da joj ne trebaju dekice, ali ako je suditi prema Glorijim riječima to je bilo prije nego što je pas počeo skidati pelene.

Gloria Malin svoj život posvetila je spašavanju pasa i da nije bilo te više sile i loše komunikacije Mirko bi i dalje bio kod nje. Nažalost, desilo se što se desilo, a Mirko sada treba smještaj. Ako postoji koja dobra duša koja bi posvetila svoje vrijeme Mirku neka se javi udruzi Sedma od Devet.

>>> ODREKLA SE SVEGA ZBOG PLEMENITOG CILJA: Saznali smo zašto svi pričaju o Gloriji i njezinim psima (FOTO)


Komentari