DOZNAJEMO: Zagreb bi uskoro mogao dobiti Sklonište za nezbrinute mace! ‘Idejni projekt postoji, čeka se realizacija’

FOTO: Ilustracija

Skloništa za nezbrinute životinje puna su odbačenih i usamljenih ljubimaca, koje volonteri svakodnevno čuvaju, maze i paze, kako bi im olakšali život na ovakvom mjestu. Osim pasa, sve češće na ulicama nailazimo i na mačke lutalice, koje barem za sada, nemaju svoje posebno sklonište u Gradu Zagrebu.

Zbog sve češćih objava odbačenih maca u Gradu Zagrebu, raspitali smo se kod nadležnih kakva je situacija po pitanju ove teme te smo doznali zaista sjajne vijesti. Kako su nam kazali, Zagreb bi uskoro mogao dobiti posebno sklonište za nezbrinute mačke!

“U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu uvijek je dvjestotinjak pasa. Početkom ljeta taj se broj popeo i na 230 jer su građani pronalazili velik broj odbačenih štenaca. S druge strane pozitivna je činjenica da se velik broj građana odlučuje upravo udomljavanjem pasa kod nas doći do kućnog ljubimca. U Dumovcu se trenutačno nalazi desetak mačaka i riječ je u prvom redu o ozlijeđenim mačkama te mačićima koji su pronađeni životno ugroženi”, objasnili su nam trenutnu situaciju, pa nadodali:

“Planira se gradnja posebnog skloništa za mačke. Imamo gotov idejni projekt za to sklonište te Prihvatilište za divlje životinje. Ono sada djeluje u sklopu Zoološkog vrta no životinje zaslužuju veći prostor, a naši djelatnici bolje uvjete rada. Prihvatilište bi imalo posebne prostore za razne životinje, a sklonište za mačke bilo bi u potpunosti prilagođeno toj vrsti životinja. Navedeno želimo realizirati čim prije, ali kako izgradnja zahtijeva velika financijska sredstva, projekt želimo prijaviti na neki od natječaja kojima dio sredstava možemo dobiti iz fondova Europske unije. Priljev tih sredstava odredit će dinamiku gradnje”, kazao nam je  Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Ovaj projekt zaista je vrijedan svake pohvale te se nadamo da će se u što kraćem vremenu uspješno realizirati, kako bi odbačene mace lutalice imale adekvatan prostor do trenutka dok zauvijek ne pronađu svoj dom.

Komentari