Bokserice Ina i Tara ‘živi su kosturi’, Gloria Malin ih je spasila, ali sada treba vašu pomoć!

FOTO: Gloria Malin

Gloria je ponovo dokazala da zaslužuje biti ponos Hrvatske.

Ina i Tara dvije su bokserice koje je, nažalost, snašla užasna sudbina i loši ljudi. Ipak, sreća im se osmjehnula kada su se njihovi putevi ukrstili s Glorijinim. Dvije ženkice zaista su u lošem stanju, ali ova mlada djevojka odbija odustati od njih i treba vašu pomoć. Prije nego što vam kažemo kako se možete uključiti u ovu akciju spašavanja života, pročitajte priče o dvije bokserice koje, unatoč svemu, i dalje neizmjerno vjeruju ljudima.

FOTO: Gloria Malin
FOTO: Gloria Malin

Priča kreće ovako…

Tara je pronađena prva, 3.travnja, taman kada je legla i odlučila odustati od života, pronašao ju je čovjek i odveo je veterinaru, te nazvao Gloriju. Tara je bila dehidrirana i izgladnjela, a morala je primati i infuziju 24 sata. S nje je skinuto više od pedeset krpelja, ali to nije najgora stvar u ovoj priči. Veterinar je ustanovino da se Tara često kotila, čak dva puta godišnje, a pronađena su joj i tri tumora, no to ovu curku nije pokolebalo. Sa svojih, jedva 25 kilograma, odlučila je da njen život još nije gotov.

Glorija nije mogla zatvoriti oči pred ovom pričom, a iako su njezini kapaciteti popunjeni, za boksericu se našlo mjesto. Već sljedećeg dana došla je nova, šokantna vijest, Žumberkom je lutao još jedan bokser, u jednako lošem stanju.

FOTO: Gloria Malin
FOTO: Gloria Malin

Ništa ih nije spriječio u pronalasku Ine

Nakon saznanja o još jednom izmučenom bokseru na žumberačkim brežuljcima, Glorija je s prijateljicama Inom i Sarom krenula u potragu. Ipak, taman kada su pomislile da gore ne može, to gore se desilo. Njihov auto zapeo je u blatu, signala nije bilo, a baterije su “rikavale”. Djevojke su se dva i pol sata pokušavale “iskobeljati”, a naposljetku su odustale, te su Glorija i Sara odlučile pješačiti do prvog naseljenog mjesta kako bi pronašle pomoć. Taman kada su našle čovjeka koji bi priskočio spasiteljicama u nevolji, pojavila se Ina a autom, uspjela ga je sama iskopati iz blata.

Umorne od pješačenja i pokušaja izvlačenja auta, bile su spremne odustati, te su mještanima ostavile brojeve telefona da ih nazovu ako uoče boksera koji luta uokolo. U tome trenu sreća im se osmjehnula, krajičkom oka spazile su boksericu tešku svega 22 kilograma, ležala je sama i preplašena. Koliko su se veselile što su je pronašle, toliko ih je njezino stanje dotuklo. Nazvale su je Ina, po prijateljici koja se sama uspjela ishrvati s autom zapelim u blatu.

FOTO: Gloria Malin
FOTO: Gloria Malin

Bokserica Ina također je bila prekrivena krpeljima, ali cure je šokirala činjenica da nema zube. Brže-bolje krenule su za Zagreb kako bi što prije stigle do veterinara, Ina je pothranjena, puna krpelja i ima problema sa zubima, ali srećom nema ozbiljnijih problema poput Tare. Bez obzira na to, pred njom je dug oporavak.

FOTO: Gloria Malin
FOTO: Gloria Malin

Kako pomoći?

“Kupljeno je 26 recovery konzervi i račun za današnji dan iznosi 1,300 kn. Račun za Taru jučer u iznosu od 730,03 kn je platila anonimna donatorica. Bez Vas neće ići i jučer sa preuzimanjem Tare smo prošli sve svoje mogućnosti, ali nju ostaviti bilo bi suđenje na smrti. Okupana je i spava ,na toplom uz Taru”, napisala je Gloria.

Podaci za uplatu pomoći:

Žiro račun HR1623600003116857529
Zagrebačka banka
Gloria Malin
Opis “za bokserice “

“Uz 29 drugih pasa na skrbi udruge mi smo debelo van mogućnosti. Tara i Ina sada su premršave i preslabe, ali kada se oporave tražit će i svoje nove domove”, rekla nam je Gloria.


Komentari