Apsurd! Psu s tumorom potrebno hitno liječenje koje vlasnik odbija, udruge nemoćne bez odluke inspektora

Facebook

Jutros u 8 sati predana je prijava nadležnoj veterinarskoj inspekciji jer vlasnik psa koji se nalazi u teškom stanju nije pristao na liječenje.

Na stranicama ‘Udruge studenata pravnog fakulteta Zagreb za zaštitu životinja’, objavljen je uznemirujuć post.

“Po prijavi građana, kolegica je otišla na mjesto i uvjerila se da se pas nalazi u teškom zdravstvenom stanju. Jutros u 8 sati predana je prijava nadležnoj veterinarskoj inspekciji. Vlasnik nije pristao dati psa na liječenje. Veterinarska inspekcija kaže da su već prije primili prijavu i da je u postupku liječenje psa… Čudno kako onda vlasnik ništa ne zna o tome i izričito se protivi liječenju. Ali još i bolje, znači da mu onda ne gine prekršajni postupak. Prvo dakako moramo vidjeti koliko će se veterinarskoj inspekciji ova situacija činiti hitnom. Štoviše, prijevoz psa i liječenje na Veterinarskom fakultetu je dogovoreno i potreban je samo blagoslov veterinarske inspekcije u vidu par riječi “privremeno se oduzima pas zbog hitnog liječenja”…”.

Kontaktirali smo Iris Ban Krošelj koja nam je potvrdila apsurdnu situaciju u kojoj su se našli.

“Prije dva dana dobivena je prijava da se u zapadnom dijelu grada nalazi pas s velikom izraslinom, koja je vjerojatno tumor. Pas nije liječen te iz rane već izlazi sukrvica i gnoj. Iako smo pokušali razgovarati s vlasnikom te ga nagovoriti da psa odvede na liječenje on je to odbio. Iako je po novom zakonu vlasnik dužan pomoći životinji, gospodin to nije učinio te mu se pas može oduzeti samo s riješenjem veterinarske inspekcije. Prijava je podnesena danas…”

Nadamo se samo da će inspekcija uvidjeti hitnost ovog slučaja, dok ne bude prekasno te da će nadležne institucije reagirati i po pitanju vlasnika koji očigledno zanemaruje svog psa.

screenshot/facebook
screenshot/facebook

 

 

 


Komentari