TRPILA BATINE I MALTRETIRANJE: Trogodišnja rotvajlerica Jana iza sebe ima težak život, a sada je u novoj borbi

Foto: Sklonište Dumovec

Trogodišnja rotvajlerica Jana, iza koje se nalazi težak život zbog kojeg je morala proći i resocijalizaciju, u novoj je životnoj borbi – za ljubav novih vlasnika.

U Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba Jana je stigla prije gotovo godinu i pol. Pred njom je bila neizvjesna budućnost jer je znala loše reagirati na životinje i ljude. Stručnjaci su utvrdili da je iza Jane vjerojatno traumatična prošlost. Bivši ju je vlasnik najvjerojatnije tukao nogom u trbuh. Odatle njezin u početku jako izražen obrambeni stav.

No, iza nje ja uspješna socijalizacija, program tijekom kojeg je učila družiti se s psima i ljudima.

Foto: Sklonište Dumovec

“Svakom psu koji završi u Dumovcu, želimo svijetlu budućnost no ponekad nam dođu psi u zaista lošem stanju i brinemo se hoće li uspješno proći socijalizaciju. Jana je agresivno reagirala na diranje po šapama i trbuhu te kad bi joj se pristupalo tijekom jela. Zahvaljujući velikim naporima koje su uložili naše Sklonište i volonteri te kolege iz Alpha Canisa, Jana je danas novi pas”, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Tijekom tog je procesa ponovno stekla povjerenje u ljude, pa je sada pred njom novi veliki korak – pronalazak trajnog doma i ljudi.


Svi zainteresirani za njezino udomljenje mogu se javiti u Sklonište na 095 4434 416, a prije udomljenja proći će i kratku obuku u Alpha Canisu kako bi suživot Jane s novim ljudima bio što kvalitetniji.

Foto: Sklonište Dumovec

Komentari

loading...
-->