CURE DETALJI: Mladić koji se zabio u naplatne kućice kobne je noći zvao policiju, netko ga je napao?

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U subotnje jutro, kobnog 23. siječnja, 21-godišnji vozač BMW-a zabio se u zgradu HAC-a tik uz naplatne kućice Mraclin. Automobil je u 5.30 sati probio zid objekta, a zaposlenik je (54) na licu mjesta poginuo. Jutarnji doznaje da je samo nekoliko sati prije katastrofalne nesreće vozač Luka P. imao bliski susret s policijom na benzinskoj postaji u Velikoj Gorici.

Iz PU zagrebačke za Jutarnji su potvrdili da su te noći “primjenjivali policijske ovlasti prema osobi koja je kasnije u svojstvu vozača sudjelovala u prometnoj nesreći”, dodavši da u tome trenutku Luka P. nije sudjelovao u prometu, upravljao motornim vozilom niti je zatečen u konzumaciji alkoholnih pića.

Jutarnji piše kako je Luka P. zatražio intervenciju policije jer ga je napao mladić, no policija nije potvrdila ove navode jer još uvijek nisu razgovarali s njim pošto je na bolničkom liječenju.

Gdje se Luka P. zaputio nakon što je bio na benzinskoj crpki, još uvijek je pod upitnikom. No, njegova ruta te je večeri bila neuobičajena. Nakon što je bio kod prijatelja u Lekeniku, gdje su zajedno pili, nastavio je prema Zagrebu, ali stao je na crpki u Velikoj Gorici. U 5.30 vraćao se prema Lekeniku, rampe na naplatnim kućicama bile su podignute, no umjesto da nastavi cestom, mladić je put okončao tragičnom nesrećom.

Jutarnji navodi da im nakon upita nije omogućen pregled izvješća, tj. dnevnika rada, koji su policijski službenici dužni sastaviti nakon smjene.

Iz odgovora PU zagrebačke nije opisano koje su ovlasti policajci primjenjivali, ali najvjerojatnije se radi o legitimiranju. Jesu li tom prilikom utvrdili i da je Luka P. na crpki s vozilom i pod utjecajem alkohola?

Ako je bio pod utjecajem alkohola, možda su trebali uočiti da će njime teško takav upravljati. Podsjećamo, na dan nesreće neslužbena je informacija glasila da je vozač imao 1,8 promila alkohola u krvi, piše spomenuti portal.


 

 

 


Komentari