Bivši trener Modrih nije impresioniran Dinamom: ‘Takva poluvremena pale sve alarme’

Igrači Dinama (Ronald Gorsic/CROPIX)

Dok je dio pozornosti usmjeren na povratak Bad Blue Boysa koji su bili privedeni u Grčkoj, Dinamo je ušao u tjedan s dvije velike utakmice, obje na travnjaku Maksimira. Prva je na redu protiv kosovskog Ballkanija u četvrtak u 21 sat u posljednjem kolu skupine u Konferencijskoj ligi, u borbi za prolazak dalje, a druga u nedjelju u 17:15 sati protiv Hajduka u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

Dinamu je za prolazak dalje u Konferencijskoj ligi dovoljan i bod protiv Ballkanija, s obzirom na stanje na ljestvici poslije nedavne pobjede u Astani, dok će se protiv Hajduka tražiti tri boda za približavanje Splićanima u utrci na vrhu ljestvice. Podsjetimo, Hajduk je uoči velikog derbija u 19. kolu SuperSport HNL-a na vrhu ljestvice sa sedam bodova prednosti pred Dinamom, ali ima i dvije utakmice više.

Sjećate li se scene kad je Tuđman malog Matiju pitao za koga navija: Odgovor je ušao u legendu

Dinamo čeka ključni tjedan nakon serije od četiri pobjede, ali unatoč tom pozitivnom nizu, nije sve idealno. Takav pogled dao je Krunoslav Jurčić, nekadašnji trener zagrebačkih Plavih, koji smatra da nema razloga za veliki spokoj. Upravo suprotno, Jurčić je u emisiji Stadion na HTV-u imao upozoravajuće riječi.

‘Ako se ne reagira brzo, teško je do napretka’

“Moramo nekad biti realni. Prva poluvremena protiv Astane i Rudeša su znak za paljenje svih alarma u Dinamu, takva dva loša poluvremena Dinamo nije odigrao jako dugo. Ako se brzo ne reagira, teško da će doći do napretka”, rekao je Jurčić na HTV-u.


“Ono što se događa u Dinamu su beskonačne promjene igrača, pozicija i sustava, a što je rezultiralo uništavanjem samopouzdanja kod igrača. Kada se samopouzdanje uništi, onda dođemo do činjenice da nijedan igrač Dinama nije u formi”, nastavio je Jurčić.

Dinamo teškom mukom do pobjede nad Rudešom

“To se vidjelo protiv Rudeša, a drugo poluvrijeme neću komentirati. To je bio ‘horuk’ nogomet, idete visoko s pet špica i nabacujete lopte. Kada tako počnete igrati nogomet, a to su igrale sve tri naše najbolje ekipe, onda vas prosječna ekipa kazni s tri kontre i dva gola. Neću to komentirati”, dodao je bivši trener Dinama, koji je imao što za reći i o Rudešu i novom treneru Davoru Mladini.

‘Rudeš je mogao voditi u prvom poluvremenu’

“Pohvalio bih Rudeš i kolegu Mladinu. Dao je jasne instrukcije u tri dana, stvorili su šanse i mogli su voditi u prvom poluvremenu”, rekao je Jurčić.

U svojoj analizi, bivši trener Dinama imao je upozorenje i za Hajduk uoči velikog derbija na travnjaku Maksimira, a nakon remija splitskih Bijelih protiv Lokomotive u petak u Kranjčevićevoj.

“Travnjak je bio neugodan, ali moglo se igrati. Žao mi je što Hajduk nije više pokušavao igrom doći do šanse, do šansi je dolazio brzom vertikalnom loptom pa su kupili te ‘druge’ lopte. Lokomotiva uobičajena s jasnim strategijom, koristi činjenicu da se odvoji na početku prvenstva netko tko ispada, pa guraju mlade igrače. Nisu opterećeni rezultatom, to je teško za trenera, ali odgajaju veliki broj mladih igrača”, kazao je Jurčić.

‘Hajduk mora igrati lakše’

Nekadašnji trener Dinama očekuje više od Hajduka.

“Međutim, ono što je sljedeće, mora jednostavnije i bolje, lakše igrati. Inače će se mučiti i protiv Rudeša, Lokomotive i Istre, tzv. lakših protivnika, to nije odlika ekipa koja osvaja naslov. Hajduk je mlako ušao u utakmicu, a kako je odmicala, preuzeo je inicijativu”, smatra Jurčić.

Dinamo teškom mukom do pobjede nad Rudešom

Posao Mislava Karoglana od povratka na klupu Hajduka je pohvalio.

“Zaslužuje komplimente, jako pragmatično za ovaj period. Učvrstio je obranu i standardizirao ekipu. Sada dolazi teži dio posla, mora raditi na igri, automatizmima koji će voditi do lakih pobjeda bez kojih se teško osvaja prvenstvo”, zaključio je Kruno Jurčić.


Komentari