ZORAN MILANOVIĆ ODGOVORIO MOST-u! Evo kako je komentirao njihove prijedloge

Iz SDP-a je stiglo očitovanje stranke na prijedloge MOST-a iznesene tijekom pregovora.

Priopćenje predsjednika stranke, Zorana Milanovića, donosimo u cijelosti.

”Poštovani,

nakon pregovora i prezentiranja smjernica za reforme o kojima su predstavnici Koalicije Hrvatska raste posljednjih dana razgovarali s predstavnicima Mosta nezavisnih lista, u dokumentu na Vaš zahtjev dostavljamo pisano očitovanje na Vaše iznesene prijedloge, odnosno programske stavove Koalicije Hrvatska raste vezane uz iste.

Posljednje četiri godine Koalicija predvođena Socijaldemokratskom partijom Hrvatske provodila je odgovorne reforme, čuvala socijalni mir i počistila nered kaosa i korupcije koji je prethodna vlast ostavila iza sebe. Hrvatska danas raste. To je rezultat dosadašnjeg ciljanog i planskog rada naše Vlade i rezultati tog rada se jasno vide u brojkama. Prije nekoliko dana Državni zavod za statistiku objavio je rast BDP-a u trećem kvartalu od 2,8 %. Hrvatska raste i u svim segmentima koji su godinama bili marginalizirani te smo danas organiziranija i bolja država. Pred nama je još puno posla i zato je važno nastaviti u tom smjeru.

Želimo nastaviti služiti našim građanima i voditi Hrvatsku u pozitivnom smjeru rasta, reda i rada. Kao i stotine tisuća građana koji su nam ukazali povjerenje na izborima, ne želimo dopustiti povratak u kaos, krizu i nebrigu za građane. To je naša zajednička dužnost i obveza.

Već u izbornoj noći naglasio sam da s Mostom nezavisnih lista želimo i možemo partnerski surađivati te sam Vas pozvao da razgovaramo o budućnosti Hrvatske i o odgovornim reformama.

Smatram da su pregovori s predstavnicima Koalicije Hrvatska raste bili kvalitetni, a pregovarači Mosta nezavisnih lista s naše su strane našli pristojne i kompetentne pregovarače, odgovorne ljude koji stoje iza svojih riječi i koji su svjesni važnosti nastavka kvalitetnog rada te da ne smijemo dopustiti povratak na staro.

S poštovanjem,

Zoran Milanović
Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske”


Komentari