ZLODJELO PRED CRKVOM! Reagirao i Miro Bulj: ‘Pa kome smeta blaženi,…’

Foto: Facebook

U noći s petka na subotu jedan ili više nepoznatih počinitelja srušili su skulpturu blaženog Alojzija Stepinca u dvorištu župne crkve Srca Isusova u Košutama, postavljenu prije godinu i pol dana.

Raspala se u velik broj komadića

Kako piše Dnevno.hr Kip blaženog Alojzija Stepinca ispred crkve u Košutama bio je postavljen na kameni postament. Od rušenja s postamenta i pada na popločani pod skulptura se raspala u veliki broj komad(ić)a.

Do mjesta događaja dolaze mještani Košuta u nevjerici da je nekomu mogla smetati skulptura blaženika Stepinca i da je jedan ili više vandala bio u stanju srušiti je.

Košute spadaju u veća naselja grada Trilja, a poznata su, uz ostalo, po velikom broju mještana koji odabiru duhovna zvanja pa je iz toga naselja veliki broj svećenika i časnih sestara. Vjernici Košuta dali su najveći doprinos izgradnji crkve u selu, a na zamolbu i zalaganje zajednice vjernika toga naselja nagrađeni su i samostalnom župom.

Oglasio se i Bulj

Gradonačelnik Miro Bulj na svom je Facebooku objavio fotografiju uništenog kipa.

“Najoštrije osuđujem vandalski čin razbijanje kipa našeg blaženika Alojzija Stepinca koje se dogodilo noćas ispred župne crkve u Košutama. Kome to smeta kip Stijene vjere Crkve u Hrvata, Stijene vjernosti Svetoj stolici, kip najveće moralne vertikale našeg naroda u 20 st., kip našeg zagrebačkog nadbiskupa, kardinala i mučenika?! Nadam se da će institucije što prije pronaći i kazniti počinitelje!  Blaženi Alojzije Stepinac moli za Domovinu”, napisao je Bulj.


Komentari