Zločin koji je šokirao Hrvatsku! Nakon smrti djevojčice, majci sada prijeti do 15 godina zatvora

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Dvoipolgodišnja djevojčica koja je u Klaićevu bolnicu u srijedu 7. travnja došla s teškim ozljedama glave, izgubila je bitku za život.

‘S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru”, priopćili su iz Klaićeve bolnice.

Ovaj stravičan zločin zlostavljanja djeteta, šokirao je cijelu Hrvatsku, a roditelji djevojčice nalaze se u pritvoru.

Podsjetimo, u subotu su privedeni te ispitani kod županijske državne odvjetnice Mirele Šmital. Prvooptužena je majka, koju se tada teretilo za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Oca se tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava.

S obzirom na to da je djevojčica preminula, kazna za roditelje mogla bi biti veća nego što je predviđeno. Oko svega se, tijekom poslijepodneva, oglasila odvjetnica Šmital.

“Obzirom na novonastalu okolnost, doći će i do izmjene kvalifikacije kaznenog djela za koje se osumnjiči ženska osoba”, kazala je Šmital te dodala da će se majku djevojčice teretiti za teške tjelesne ozljede sa smrtnim ishodom.

Prekvalifikacija optužbe u kazneno djelo iz članka 120. Kaznenog zakona, znači da majci djevojčice prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.

Komentari