ŽIVI ZID OŠTRO O NOVOM PREMIJERU: ‘Tihomir Orešković ugasio je svijetlo demokracije u Hrvatskoj’

Facebook/Ivan Vilibor Sinčić

Novoizabrani premijer izazvao je brojne reakcije.

Priopćenjem se obratio i Živi Zid:

“Današnjim primanjem mandata za sastavljanje vlade gospodin Tihomir Orešković ugasio je svijetlo demokracije u Hrvatskoj. Čemu uopće demokratsko uređenje, demokratske institucije i demokratski proces ako na kraju tog procesa dobijemo nedemokratski izabranog kandidata?

Ovakvim činom g.Orešković će postati oktroirani premijer, Hrvatska dobiva status kolonije, a stranke koje mu daju političku potporu izdajice svojih birača te će time dodatno potkopati povjerenje ionako osiromašenih i razočaranih birača u kakve-takve institucije i demokratski proces.

Živi zid smatra kako g.Orešković nema moralno i političko pravo obnašati dužnost premijera jer za njega nitko nije glasao, a tek rijetki u Hrvatskoj uopće znaju tko je on i čime se bavio. Prisjetimo li se da je, dijelom i zbog zasluga gospodina Oreškovića koji je ondje radio od 2009. do 2014. godine, Pliva izgubila svoj istraživački odjel te se pretvorila u manufakturu tableta pri čemu je broj drastično pao.

Od gospodina Oreškovića očekujemo nastavak politike mjera štednje i dodatne privatizcije javnih dobara te smanjenje prava hrvatskih građana ili građevina kako nas je danas nazvao.
Bojimo se da gospodin Orešković ne razumije Hrvatsku i život prosječnog i običnog hrvatskog čovjeka, a zbog nerazgovijetnog govora moguće je i da građani neće razumijeti i njega.

Znali smo da se našom zemljom upravlja izvan naših granica, ali nismo očekivali da će se taj utjecaj konačno i utjeloviti u obliku predsjednika Vlade. Konačno, čestitamo međunarodnoj farmaceutskoj TEVA grupi na uspješnoj akviziciji Republike Hrvatske.


Komentari