Željko Pervan se pridružio Škorinoj stranci, a objasnio je i zašto

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Hrvatska ima novu političku stranku imena Domovinski Pokret Miroslava Škore, koja sjedeći tjedan ulazi u registar kao 168. po redu.

Osnivačkoj skupštini prisustvovalo 175 ljudi, a odlukom osnivača nije bilo nijednog medija.

“Mi smo napravili nezaustavljiv pokret. On je posljedica da je 476.704 osoba dalo svoj glas meni”, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro.

“Temeljem pozitivnih propisa RH s kojima se duboko ne slažemo i koje ćemo ako Bog da imati prilike promijeniti, mi smo spremni za političku utakmicu”, rekao je Škoro.

Na osnivačkoj skupštini zatvorenoj za javnost bilo ih je 175, a od njih je 18 ljudi koji čine  domovinski odbor ili pandan predsjedništvu stranke, a sljedeći je korak osnovati savjete za one teme koje smatraju najvažnijima, prenosi RTL.

“Ako se netko želi bogatiti, ako želi trgovati ima HDZ, ima HNS, ima SDP, ima dovoljno stranaka u kojima se takvo nešto može napraviti”, rekao je Škoro.

Najbolje je da na parlamentarne izbore stranke izađu same pa kasnije koaliraju, smatra Škoro, ali osim onih koje su ga podržavale na predsjedničkim, izgleda kako mu ni glavni neprijatelj više nije tako dalek.

“Ako mislite što sam rekao o vrhuški oligarhijskoj HDZ-a ja sam rekao ono što mislim, to i dalje mislim. Mi nemamo razloga razgovarati s HDZ-om dok ne budu gotovi izbori. Nema razloga. To je hodogram. Kad se raspišu izbori svatko od nas će izaći sa svojim programom.

Sa izbornim sustavom se ne slaže, manjine su privilegirane prema hrvatskim zakonima, smatra Škoro.

Protiv je pobačaja i odluke prema kojoj istospolni partneri smiju udomljavati djecu. Spreman je biti premijer, a u politiku, tvrde danas okupljeni, unose nešto novo.

“Zastupam tezu da se HDZ i SDP zapravo malo razlikuju, da su u pitanju nijanse, da je ovo društvo bolesno od korupcije i da mi se čini da je HDZ-u i SDP-u kao i mnogim drugim postkomunističkim društvima vrijeme isteklo”, kazao je član Domovinskog odbora, Igor Peternel.

“Ja sam uz Škoru iz nekoliko razloga. Prvi razlog je što poznam čovjeka, jako ga dobro poznajem. Poznam ga čak više nego što bi on htio da ga poznajem i to mi daje nadu. Ima srce, dušu intelekt i jednostavno mi odgovara”, rekao je komičar Željko Pervan.


Komentari