‘ŽELIM DUHOVNI I BOŽIĆNI MIR’ Tražio propusnicu za misu, odobrili ju u samo pet minuta

Nezavisnom vijećniku iz Oroslavlja u rekordnom je roku odobrena propusnica jer je poželio u drugu županiju otići na misu. Naime, kao razlog je naveo da će u Orosljavlju ili Stubičkim vjerojatno biti gužve, a crkva Svete Mati Slobode je zaista velika pa će tamo “istinski pronaći svoj duhovni i božićni mir“. Prošlo je samo pet minuta, piše 24sata, a Viktor Šimunić dobio je dozvolu za odlazak iz Krapinsko-zagorske županije u Zagreb.

Na ovaj potez vijećnika je navela tužna situacija njegove 92-godišnje, teško pokretne , susjede koja već dva dana željno iščekuje odgovor hoće li je sin moći posjetiti. Sin jedinac ujedno je i jedina osoba koja skrbi o umirovljenici, a već dva dana pokušava ishoditi propusnicu za brigu o majci.

Šimunić kaže da je u srijedu došao s posla i majka mu je prenijela problem koji ima susjeda.

“Nisam mogao vjerovati, ali onda sam odlučio dokazati da sustav nema smisla i da su kriteriji neujednačeni. Obitelj me uvjeravala da neću dobiti propusnicu sa svojim obrazloženjem da zbog duhovnog mira moram u Zagreb. Stigla je za pet minuta!”, rekao je za 24sata Šimunić.

Kaže da uopće nije meta kritika crkva i vjernici, nego loš sustav. Na to je želio i ukazati primjerom.

Inače, u kronologiji koju poslao susjed, vidi se da je prvo tražio propusnicu u Zagrebu, ali je odbijen jer mora tražiti prema mjestu prebivališta majke. Zatim je tražio od stožera Krapinsko-zagorske županije, ali onda je upućen na Ravnateljstvo civilne zaštite. Njima je poslao mail na službenu adresu i priložio liječničku potvrdu. Nitko mu do sinoć nije odgovorio. Pokušava dobiti propusnicu od ponedjeljka prije podne.

“Ne mogu shvatiti bezdušnost ili možda potpunu nesposobnost ljudi koji određuju sudbine drugih i odlučuju o životu i smrti. To je dakle ta briga za strije osobe o kojoj trabunjaju političari kad im treba podrška glasača. Moram se pitati koja je ovo država”, napisao je susjed, piše 24sata.


Komentari