Zekanović korio Plenkovića zbog mobitela, u raspravu se uključio i Jandroković

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Teško možemo reći da je i jedan hrvatski premijer imao toliko buran mandat kao Andrej Plenković, kojemu ni drugi mandat nije krenuo ništa mirnije. Kao takav prvi je na meti svih drugih političara, zbog čega saborske rasprave znaju otići u potpuno krivom smjeru, toliko da je to teško gledati.

Tako se jutros u Saboru raspravljalo o rebalansu proračuna, no došlo je do nevjerojatnog obračuna Hrvoja Zekanovića iz Hrvatskih suverenista i premijera Andreja Plenkovića.

Hrvoje Zekanović prozvao je premijera zato što je tipkao po mobitelu tijekom izlaganja zastupnika Domovinskog pokreta Stjepe Bartulice.

“Sad sam vidio nevjerojatnu scenu da predsjednik Vlade, dok kolega Bartulica daje povredu poslovnika, tipka na mobitel za govornicom.

Jesam ja to dobro vidio predsjedniče Vlade? Da se Vi igrate s mobitelom za govornicom u Hrvatskom saboru dok vam se kolega obraća. Ja mislim da sam dobro vidio, meni je to ne znam. Možda ste slali poruku Trumpu ‘žao mi je što si izgubio’ ili Bidenu čestitke, ne znam, ali nisam to očekivao od Vas stvarno, evo tu ste me razoračali”, kazao je Zekanović.

“Sigurno se nisam bavio uvaženi zastupniče Zekanović korona pivom dok odgovaram ovdje već treći dan spreman na sva pitanja saborskih zastupnika, kao što je Vama trebalo jedno vrijeme trebali da razlučite što je virus a što pivo”, poručio mu je premijer Andrej Plenković aludirajući na njegovu objavu na Facebooku.

U raspravu se uključio prije stanke i zastupnik Borić, koji je iznio povredu poslovnika spočitavši kako se ‘veliki Hrvat Zekanović ne zna ponašati u Sabornici, jer očito zna zamjerati drugima ono što i on sam radi”, kazao je Borić dodavši kako je promatrao zastupnika Zekanovića za kojeg tvrdi kako je tipkao na mobitel dok su drugi zastupnici izlagali, u što se uključio i predsjedavajući Jandroković koji je rekao kako je u tom trenutku više zastupnika bilo na mobitelima, te kako bi malo zastupnika ostalo u sabornici kad bi opominjao sve koji tipkaju po mobitelu.

Snimku prepirke možete vidjeti OVDJE.


Komentari