ZDRAVKO MARIĆ ODLAZI IZ VLADE! Plenković u srijedu predstavlja kandidata za novog ministra, evo o kome se radi

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Vlada RH poslala je priopćenje medijima oko ostavke ministra financija Zdravka Marića.

“Točno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija.

Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade sutra na užem kabinetu (9h) i članove parlamentarne većine (12h).

Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina. Vlada će nastaviti kao i dosad raditi na rješavanju svih izazova s kojima smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i gospodarstvo.

Već sutra predsjednik Vlade parlamentarnoj većini predstavit će Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, a zastupnicima u Hrvatskom saboru već tijekom idućeg tjedna.

Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekpertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija”, stoji u priopćenju.

Najdugovječniji ministar

Inače, Marić je najdugovječniji ministar u ovoj Vladi. U toj je fotelji opstao od 2016. do danas. Njegov opoziv pokušali su Most i oporba 2017. godine, ali se tada HNS priklonio Vladi te je ostao na funkciji.

Prije nego što je postao ministar financija, radio je u Agrokoru na poziciji izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala. Spomenuto ministarstvo nije mu bila nepoznanica jer je 2006. bio pomoćnik tadašnjeg ministra financija Ivana Šukera. Nadalje, od 2008. do 2011. godine radio je na poziciji državnog tajnika. Svoju karijeru započeo je kao asistent na Ekonomskom institutu u Zagrebu.


Komentari