Zbog Vidović-Krišto svi moraju nositi maske u Saboru! Je li ova odluka donesena na ispravan način?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisna zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović-Krišto, biti će primorana, kao i svi ostaii zastupnici u Saboru nositi masku.

Naime, s obzirom da je Karolina Vodivić-Krišto uporno odbijala nositi masku u Saboru, zbog nje je sazvano Predsjedništvo Sabora kako bi donijeli odluku o obveznom nošenju maski.

Vidović-Krišto je i prije donošenja odluke rekla kako je legalist, te kako će, u slučaju da bude donesena takva odluka, istu i poštovati, te provoditi, no skrenula je pažnju na nešto drugo.

Naime, Vidović-Krištvo je čini se u pravu kad kaže da odluke u Saboru ne bi trebale biti donošene zbog nekog zastupnika, poput ove o nošenju maski, već kako bi se trebala čuti i druga, znanstvena strana, struka, ona koja se baš i ne slaže sa svim odlukama i preporukama koje donosi Nacionalni stožer, a sad i Predsjedništvo Sabora, skrenuvši pažnju na to kako bi se odluke i preporuke trebale preispitivati i uspoređivati i na temelju onoga što se događa u ostatku svijeta, a ne slijepo slušati samo jedan dio struke.

Naime, do sad je nošenje maski u Saboru bila preporuka, a Vidović-Krišto smatra kako bi se donošenjem odluke o obveznom nošenju maske morala preispitati i znanstvena podloga, posebice u vidu toga što dio struke jasno navodi kako je nošenje maske za neke opasno.

“Jasno i glasno sam rekla, ako Sabor izglasa da se mora nositi maska ja ću se pridržavati te odluke jer želim sudjelovati u raspravama i zato što smatram da je parlamentarna demokracija nešto dobro. Žalosno je da oni donose tu odluku kako bi me prisilili da je nosim. Bilo bi bolje da su izglasali tu odluku zato što je maska nešto što je korisno”, kazala je Vidović Krišto.

Napomenula je da unatoč ovoj odluci i dalje stoji kod svog ranijeg stava. Podsjetila je da je ranije na saborskoj sjednici nakon upozorenja predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da mora nositi maku, tražila odgovor zašto, ako je riječ samo o preporuci.

“Odgovorio mi je zato što svi nose, što je prilično gadan argument. Tako su počeli svi totalitarni režimi. Svi to rade, radi i ti”, kazala je Vidović Krišto.


Komentari