Zbog povećanog vala zaraze kupcima sve važnije mjere zaštite, prvi hrvatski trgovački lanac uveo i dodatne higijenske mjere

U četvrtoj po redu anketi o važnosti zaštitnih mjera sudjelovalo je za trećinu više kupaca nego u prethodnim, čak 1.317 ispitanika.

Budući da se pandemija rasplamsala ponovno i u Hrvatskoj, porastao je i broj kupaca koji smatra da su zaštitne mjere pri kupovini iznimno bitne.

Podsjetimo, PEVEX je prvi trgovački lanac koji je na području Europske unije kao mjeru zaštite kupaca i zaposlenika uveo u sve svoje prodajne centre – termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite. Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku.

Podsjetimo, beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u svakom od 26 PEVEX-ovih prodajnih centara, a na kojem si kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice.

Kao zadnju od novih zaštitnih mjera PEVEX je prošli mjesec uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, uz zaštitnu opremu (odjela, maske, rukavice..) za svih 26 prodajnih centara, a koji u njima omogućavaju dodatne higijenske mjere.

Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.

„Cilj je stvoriti što sigurnije okruženje za rad i kupnju. Želimo da PEVEX-ovi prodajni centri budu najsigurnija mjesta kupovine, a da je to kupcima bitno govore i podaci zadnje provedene ankete. Njih ćemo periodično provoditi među našim kupcima i dalje osluškivati – što oni misle.“, poručio je predsjednik Uprave PEVEX-a Jurica Lovrinčević.

Sve veća važnost zaštitnih mjera

Kupci su i u četvrtoj anketi procjenjivali važnost mjera ocjenama od 1 do 5.

Na pitanje važnosti mjera distanciranja i dezinfekcije u ovom valu ispitivanja važnost je „skočila“ za 6%-tnih bodova, sa 72% na 78%.

Na pitanje zadovoljstva mjerama dezinfekcije pri ulasku u PEVEX, odgovor 5 „potpuno zadovoljstvo“ je na razini prethodnog vala (58% vs. 57%), no odgovori 4 + 5 su na vrlo visokih 89%.

Na pitanje zadovoljstva dezinfekcije PEVEX prodajnog prostora, kupci su za 7%-tnih bodova zadovoljniji nego u prethodnom valu te rezultat također iznosi vrlo visokih 89%.

Na pitanje zadovoljstva termalnim kamerama, odgovori 4 + 5, koji označavaju djelomično ili potpuno zadovoljstvo su porasli za 6%-tnih bodova u odnosu na prethodni val i postotak, kombinirano za odgovore 4 + 5, iznosi čak 90%.

„Zadnje pitanje, do kada bi se trebale provoditi zaštitne mjere, u ovom valu nismo provodili jer su mjere po stožeru civilne zaštite obavezne. Zaključno i očekivano, kupci su generalno vrlo zadovoljni provođenjem zaštitnih mjera u PEVEX-u, što pokazuje da smo za njih sigurno mjesto kupnje.“, izjavio je Željko Radin, voditelj službe direktnog marketinga PEVEXA.

Kada sumiramo sve, 9 od 10 kupaca smatra mjere jako važnim i isto njih 9 od 10 je iznimno zadovoljno PEVEX-ovim mjerama, zaključak je nakon provedene ankete.

PEVEX – sigurno i povoljno mjesto kupnje 

Kako bi omogućio što bolju zaštitu svojim kupcima i izvan svojih prodajnih centara PEVEX je ponudio i trenutno najtraženiji proizvod u doba pandemije – zaštitnu masku sa stupnjem zaštite FFP2, kao i obične tzv. medicinske maske.

Zaštitne maske sa stupnjem zaštite FFP2, dolaze po dvije u pakiranju. Redovna cijena im je 39,90, a akcijska 29,90 kuna (1 komad 14, 95 kuna).

Certificirane jednokratne, tzv. medicinske maske, prodaju se u pakiranju od 10 komada, po 14,99 kuna (1 komad – 1,50 kuna).

Uz to, traženi dezinficijens za ruke znatno je pojeftinio u zadnja četiri mjeseca zbog pada u nabavnoj cijeni. Redovna cijena mu je 149,00 kuna, dok je akcijska 99,00 kuna za pakiranje od 5 litara (1 litra 19,80 kuna).


Komentari