ZAVJETNO HODOČAŠĆE: U Mariju Bistricu ide 1500 članova u nošnjama i uniformama

Facebook / Milan Bandić

U zagrebačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je koordinaciju sa svim mjerodavnim službama i institucijama, ususret tradicionalnom 284. Zavjetnom hodočašću grada Zagreba u nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici koje će se održati 13. rujna.

Na poziv gradonačelnika Grada Zagreba, hodočašću će i ove godine prisustvovati oko 1500 članova zagrebačkih kulturno-umjetničkih i lovačkih društava te vatrogasaca koji bogatim narodnim nošnjama i uniformama u procesiji i na misnome slavlju svjedoče o raskošnoj zagrebačkoj i hrvatskoj kulturnoj tradiciji.
Svi oni će se zajedno s gradonačelnikom pridružiti Zavjetnoj procesiji koja u 11,00 sati kreće od kapele Ave Maria prema otvorenom prostoru, gdje će  u 11,30 sati početi misno slavlje što će ga predvoditi uzoriti kardinal Josip Bozanić.
Svrha je hodočašća duhovna obnova svakoga pojedinoga hodočasnika te osobne molitve koje će oni za sebe, svoje obitelji, za Zagreb i Hrvatsku taj dan povjeriti zagovoru Majke Božje Bistričke.


Komentari