Zavirili smo u imovinske kartice Rade Borić i Katarine Peović: Posjeduju vikendice, brodice, stanove…

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Rada Borić, poznata feministica i aktivistica za ženska prava, u Hrvatskom saboru prima plaću od 14.710 kuna. Uz to volonterski obavlja dužnost zastupnice u Gradskoj skupštini.

Prije posla u Saboru radila je kao savjetnica u udruzi Futurist (Forum za unaprjeđivanje transformacijskog upravljanja razvojem institucija i sustava), kojoj je na čelu Nenad Klapčić, njezin stranački kolega i nevjenčani partner, piše Tportal.

Za njega je navela da radi u udruzi Futurist, i to za plaću od šest tisuća kuna, a još 1700 kuna zaradi od ‘drugog dohotka’ te da ima stopostotno vlasništvo u tvrtki Moderata consulting d.o.o. za poslovno savjetovanje i trgovinu.

Borić, osim saborske plaće, u budžetu ima nešto više od devet tisuća kuna od osiguranja, 360 kuna od imovinskih prava i 1500 kuna mjesečno uprihodi iz drugih izvora.

Posjeduje stan od 58 kvadrata na zagrebačkom Rudešu, kupljen uz pomoć kredita, što ga je očito otplatila jer nije navela nijednu stavku u rubrici ‘zaduženja’.

Prijavila je 138 dionica Hrvatskog Telekoma, od kojih je polovicu sama kupila, a drugi dio naslijedila. Ima udjele u dva Erste fonda vrijedne oko 35 tisuća kuna. Prijavila je štednju u četiri valute. Tako na računu ima 3098 kuna, 5003 jena, 156.344 eura te 11.735 američkih dolara.

Navela je da je članica sljedećih udruga i organizacija: Centra za ženske studije, Koordinacije ženskih grupa – Seka, Centra za žene žrtve rata – Rosa, Udruge za demokratizaciju i održivi razvoj, udruge Intermundia te udruge Futurist.

Njezina kolegica iz Radničke fronte Katarina Peović prima saborsku plaću od 15.049 kuna, a prijavila je i mjesečne prihode od 1500 kuna.

Prije ulaska u Sabor radila je kao profesorica na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Prijavila je kredit dignut još 1995., za koji izdvaja nešto više od 300 kuna mjesečno, ali i štednju od 50 tisuća kuna.

Posjeduje stan u Zagrebu od 68 kvadrata, vrijedan 900 tisuća kuna, za koji je navela da su joj ga darovali roditelji, ali je još pod otkupom, a na isti je način stekla i garažu na Trnju.

Posjeduje pola kuće s okućnicom u Seget Vranjici površine 640 kvadrata, procijenjene na 960 tisuća kuna. Naslijedila je i brodicu vrijednu osam tisuća kuna, prenosi Tportal.

 

MILANOVIĆEVA SUPRUGA U RATU S CAPAKOM: Trese li prva dama fotelju svog šefa? Kažu da je kompetentnija od njega

 

Komentari