ZASTRAŠUJUĆI RAZMJERI KATASTROFE! Župan Kolar otkrio: ‘Imamo nekoliko klizišta, probijena je kupola vrtića, sve je uništeno’

Nevrijeme u Zagorju (Foto: Facebook/Twitter)

Nevrijeme praćeno snažnom tučom, u četvrtak je pogodilo Hrvatsko zagorje. Velike štete broji općina Kumrovec, područje gradova Oroslavja i Klanjca te Zagorska sela. Usjevi i vinogradi su uništeni, a oštećeni su i automobili te poplavljen određen broj podruma.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, sinoć je komentirao za 24sata posljedice ove nepogode.

“Palo je 20 do 25 centimetara tuče, potrebne su ralice. Čistimo teren, vatrogasci su na terenu na području koje je pogodilo nevrijeme”, izjavio je Kolar i dodao da se čuo s načelnicima ostalih općina.

“Stanje je katastrofa. Imamo nekoliko klizišta, probijena je kupola vrtića u Klanjcu, u Trgovišću osnovna škola poplavljena… Ovo je vinogradski kraj, sve je uništeno i ništa nije ostalo”, istaknuo je.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, zgrožen je nepogodom koja je zadesila njegov grad te je otkrio da je tuča veličine lješnjaka padala punih pet minuta.

“Šteta na usjevima i vinogradima je sigurno 100-postotna i nemam riječi kojima bih ovo opisao”, poručio je Brlek.

Oglasila se i Vlada

Glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twitteru je poručio da će Vlada žurno pomoći Krapinskoj zagorskoj županiji.

“Zbog katastrofe koja je pogodila Krapinsko-zagorsku županiju premijer Andrej Plenković razgovarao je sa županom Željkom Kolarom, gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem i čelnicima pogođenih područja”, navodi Milić.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas će posjetiti županiju, te će Vlada pomoći u saniranju štete.

Komentari