ZASTOJI I POJAČAN PROMET ZBOG RADOVA: Vozači, prilagodite način vožnje i brzinu skliskim kolnicima i magli

Screenshot/Youtube
Ujutro će mjestimice u unutrašnjosti magla usporavati vožnju. Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.
Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i Lici, te na na autocestama: A1 između čvorova Bosiljevo i Gospić, A6 Rijeka-Zagreb između tunela Pod Vugleš i čvora Bosiljevo.
Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu u način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog radova zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6- Vojnić- DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionicama Budačka Rijeka-Grabovac i Udbina-Gračac vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semforima (osim od 28. listopada do 1. studenog).
Od 18. listopada od 07,00 sati do 19. listopada do 17,00 sati zbog radova na državnoj cesti DC36 Karlovac-Šišljavić u Ulici Selce u Karlovcu vozit će se jednim trakom naizmjence uz semafore.
Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:
  • A1 između čvorova Otočac i Perušić na mostu Gacka;
  • A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km);
  • A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ u zoni mosta Deanovac, te između čvorova Kutina i Okučani u zoni mostova Ilova i Roždanik;
  • A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Najava radova:

  • večeras od 22,00 do 06,00 sati zbog radova na “Podvožnjaku Vrhovine” bit će zatvorena državna cesta DC52 Otočac-Korenica u Vrhovinama na križanju s prugom Oštarije-Knin-Split. Obilazak: Otočac-Lički Osik-Korenica (DC50, DC25 i DC1).
  • od 18. listopada od 07,00 sati do 19. listopada do 17,00 sati zbog radova na državnoj cesti DC36 Karlovac-Šišljavić u Ulici Selce u Karlovcu vozit će se jednim trakom naizmjence uz semafore.
  • u noći 19./20. listopada od 22,00 do 06,00 sati bit će zatvorena dionica Varaždin-Novi Marof, zbog pokazne vježbe u tunelu Vrtlinovec. Obilazak: čvor Varaždin-DC3-DC528-DC22-čvor Novi Marof, i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

  • most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
  • državna cesta DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (do 20. prosinca 2016.);
  • DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju;
  • ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak: Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-DC44 Ponte Porton.


Komentari